Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Čůrající pejsek táhne do Kryštofova Údolí, autor nápadu získal Poctu hejtmana LK

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 10. 2014 15:51

Sdílet článek

Kryštofovo Údolí - Po orloji, muzeu betlémů, márnici a několika sochách přichází místní občan Martin Chaloupka s další turistickou atrakcí.

Kryštofovo Údolí nyní má vzoru Bruselu (čůrající chlapeček a holčička) sochu z umělého kamene - pískovce svého čůrajícího pejska – voříška Bogeyho.

Kamenné dílko je od soboty 18. Října, po odhalení nositelem Pocty hejtmana LK orlojářem Martinem Chaloupkou, též ředitelem Muzea betlémů,  a  sochařem  a autorem patníku a šedesáticentimetrové sochy psa Alešem Johnem, k vidění v akci až do prvních mrazíků.

 „Pak budu muset přívod vody z potoka Rokytka k pejskovi zastavit, aby trubky nezamrzly. Stoprocentní dojem z artefaktu pak budou mít návštěvníci zase až na jaře.,“ prozradil Chaloupka s tím, že pro turisty tu ale přibude na Vánoce známý Jírův betlém.

Hejtman Martin Půta, který se slavnostního odhalení zúčastnil, předal Martinu Chaloupkovi ocenění Pocta hejtmana LK 30. října u příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu 1818 na slavnostním večeru v Oblastní galerii v Liberci.

Autoři: Martin Chaloupka (1947), bývalý kameraman České televize,  Aleš John (1976) akademický sochař, výtvarník, kameník, žije a tvoří v Hořicích v Podkrkonoší

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky