Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Cyklistický závod historických kol kolem liberecké přehrady

28. 08. 2018

 

Bicycle Club Liberec a Technické muzeum Liberec pořádají v sobotu 8. září pořadí 1. obnovený cyklistický závod „Okolo liberecké přehrady“. Akce je určena pro dámy a pány na kolech vysokých i nízkých. Přihlásit se mohou jezdci se stroji vyrobenými na starém nebo americkém kontinentu.

Bicycle Club Liberec 1886 je spolek, který navazuje na činnost prvního cyklistického spolku Reichenberger Radfahrer Club roku z roku 1886 a sdružuje zájemce o historii jízdních kol a snaží se v tomto zaměření šířit i osvětu. Spolu s Technickým muzeem v Liberci, ve kterém můžete vidět jedinečnou výstavu ke 200 letům výročí vynálezu jízdního kola (1817 – 2017) si v rámci cyklistického závodu „Okolo liberecké přehrady“ přichystali bohatý program.

Účastníci závodu a návštěvníci se seznámí s historií výroby a užívání bicyklů v Liberci, budou jim představena historická kola vyrobená v Liberci. Jezdci na vysokých kolech předvedou svou zdatnost a návštěvníci si budou moci vyzkoušet složitost této jízdy na originálním vysokém kole. Dobové oblečení vítáno.

Start i cíl závodu bude u hráze.  Zájemci se mohou do závodu přihlásit na místě, startovné je ve výši 50,-. V případě sobotní nepřízně počasí bude závod přeložen na neděli.

Bc. Lenka Klimentová
lenka.klimentova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 606781410