Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Další kolo příjmu žádostí pro lesnické dotace z Programu rozvoje venkova zahájeno

Mgr. Matoušová Barbora

  • 28. 02. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6185|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Od 26.2. do 17.3.2008 probíhá 3. kolo příjmu žádostí o dotace z Programu rozvoje venkova. Subjekty z Libereckého kraje žádosti podávají na pracovišti Státního zemědělského intervenčního fondu v Hradci Králové, Ulrichovo nám. 810. V tomto kole jsou otevřeny i některé dotace pro vlastníky lesů:

Obnova lesnického potenciálu po kalamitách

Vlastníci lesů mohou žádat o dotace na obnovu lesních porostů, pokud byly poškozeny kalamitou. Proplacena mohou být opatření, která byla provedena po 1.1.2007. Je tedy možno žádat zpětně. Posouzení, zda se skutečně jedná o kalamitu, provede na žádost vlastníka lesa Lesní ochranná služba.

Neproduktivní investice v lesích

Jedná se o opatření, která zvyšují rekreační využitelnost lesů. Jde např. o stavbu a značení stezek, cyklostezek, instalaci informačních tabulí, zábradlí, oplůtků, stavby vyhlídek, přístřešků, drobných parkovišť apod. Může být pokryto až 100% nákladů včetně projektu. Jedná se o opatření atraktivní zejména pro obce. Pokud obec není významným vlastníkem lesa, doporučujeme místně spolupracovat se s.p. Lesy ČR, neboť i ten může být příjemcem těchto dotací.

Předpokládá se, že uvedená opatření budou otevřena i v následujících letech.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky