Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dalších sedm výrobců se pyšní oceněním Regionální potravina Libereckého kraje

Šírová Květa

  • 05. 10. 2012 16:54

Sdílet článek

Sedmi výrobcům potravin se sídlem v Libereckém kraji dnes předal ocenění „Regionální potravina Libereckého kraje“ hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) společně s prvním náměstkem ministra zemědělství Alešem Kendíkem. Stalo se tak v rámci 6. Ročníku Dne regionálních potravin Libereckého kraje, který pořádala Regionální agrární rada Libereckého kraje s podporou Ministerstva zemědělství ČR, Libereckého kraje a Obchodního centra FORUM Liberec.

„Liberecký kraj se může pyšnit kvalitními potravinářskými výrobky, které dnes mohli ochutnat všichni návštěvníci Dne regionální potraviny Libereckého kraje. Tyto výstav jsme tak trošku odkoukali od našeho partnera, švýcarského kantonu St, Gallen, kde jsou každoročně pořádány akce pod názvem Kulinárium. Jsem za to velmi rád a těší mě, že zájem o regionální potravinářské výrobky roste,“ řekl hejtman, který poté na žádost místopředsedy Regionální agrární rady LK Roberta Erlebacha předal ocenění osmi výrobcům potravin z našeho kraje.

Soutěž byla vyhlášená celkem v devíti kategoriích dle jednotlivých potravinářských odvětví, ale dvě kategorie nebyly obsazeny.

Oceněnými potravinářskými výrobky v roce 2012 jsou:

  • Houbová paštika – výrobce Jatky Lomnice a.s.
  • BIO kozí kefír – výrobce Kozí farma Pěnčín
  • Sýrový mls – Farma Pelikán
  • Dědečkův rohlík – výrobce Maškovo pekařství
  • Zrno z Lomnice – výrobce JVS Semilská pekárna s.r.o.
  • Hruškový mošt s dužinou – výrobce Moštovna Lažany, výroba nápojů s.r.o.
  • Český česnek z Podkrkonoší – výrobce Jan Hradecký – Alena Mihulová, sdružení FO

Během celého dne měli návštěvníci možnost ochutnat regionální potravinářské produkty přímo v prostorách mezi OC Forum a Kulturním domem v Liberci, kde byli umístěny stánky jednotlivých výrobců s možností ochutnávky a koupě produktů. Výstava potravin byla zahájena již v dopoledních hodinách předsedou Regionální agrární rady LK Martinem Balatkou, radním pro zemědělství a životné prostředí Libereckého kraje Jaroslavem Podzimkem (ČSSD) a dalšími hosty.

Nechybělo ani tradiční České švestkobraní a soutěž v pojídání švestkových knedlíků.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky