Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dalších sedm výrobků ponese označení Regionální potravina Libereckého kraje

Šírová Květa

  • 04. 07. 2012 13:06

Sdílet článek

Sedm výrobků, které budou mít označení Regionální potravina, navrhla pro Liberecký kraj odborná komise ve třetím ročníku krajské soutěže o regionální potravinu. O tuto značku se letos ucházelo celkem 45 výrobků od 18 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích. Nejsilněji byla tradičně zastoupena kategorie masných výrobků tepelně opracovaných a kategorie sýry včetně tvarohu. Slavnostní vyhlášení a předání certifikátů značky Regionální potravina Libereckého kraje 2012 se uskuteční již tradičně v rámci akce Den regionálních potravin Libereckého kraje, který se uskuteční 5. října 2012 v Liberci na náměstí Dr. E. Beneše.

„Výrobky hodnotila 6. června osmičlenná odborná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, Krajského úřadu Libereckého kraje, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR,“ popsal radní pro životní prostředí a zemědělství Jaroslav Podzimek (ČSSD).

K  udělení značky Regionální potravina Libereckého kraje 2012 navrhla komise 7 výrobků z následujících kategorií:

1)      Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.)

vítěz v kategorii : Houbová paštika - Jatky Lomnice a.s.  

2)      Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.)

Nebyl přihlášen žádný výrobek

3)      Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy)

vítěz v kategorii: Sýrový mls  - Tomáš Pelikán, Zemědělská farma 

4)      Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.)

vítěz v kategorii: BIO kozí kefír - Pulíček Josef

5)      Pekařské výrobky, včetně těstovin

vítěz v kategorii: Dědečkův rohlík - Maškovo pekařství 

6)      Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

vítěz v kategorii: Zrno z Lomnice - JVS Semilská pekárna, s.r.o. 

7)      Alkoholické a nealkoholické nápoje

vítěz v kategorii: Hruškový mošt - Moštovna Lažany, spol.s r.o. 

8)      Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

vítěz v kategorii: Český česnek z Podkrkonoší - Jan Hradecký – Alena Mihulková 

9)      Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.)

Tato kategorie nebyla vyhlášena

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Značku Regionální potravina mají právo výrobci na oceněné produkty užívat 4 roky.

Další informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz               a www.apic.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky