Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dánský orchestr ohromil posluchače

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 07. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

V Domově důchodců Český Dub se v pátek 27. července konal koncert dánského orchestru Skjern Salonorkester. Hudebníci z tak vzdáleného místa v českodubském domově dosud nehráli.

„Vystoupení zprostředkovala paní Harriet Ludvigsen, jejíž kamarádka se do Dánska přestěhovala z Českého Dubu. Ta nás doporučila, jako vhodné místo pro koncert,“ vysvětlil Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub.

Orchestr dostál svému označení, vystupujících bylo celkem 24. Svůj set těleso odehrálo pod vedením dirigenta Flemminga Nordenhoffa. Ten se ve dvou skladbách zhostil i sólového zpěvu. Repertoár byl pestrý, zazněla například polka Škoda lásky v unikátním provedení – zpívaná v dánštině. Místo bylo ale i pro písničku z tvorby slavné Abby. „Naším krédem je rozdávat radost. Hudbou se bavíme a chceme, aby stejný pocit měli i posluchači,“ upřesnil dirigent Nordenhoff. Koncert měl obrovský úspěch, nadšené publikum vůbec nechtělo nechat hudebníky odejít. „Sám jsem se hudbě věnoval a musím říct, že se mi dnešní koncert opravdu líbil. Přece jen, kompletní orchestr, to je opravdu síla,“ pochvaloval si po koncertě pan Pavlů, jeden z obyvatel domova.

Vystoupení v Českém Dubu bylo tečkou za pobytem orchestru v Česku. „Koncertů bylo více, například ve Velkém Meziříčí, Telči či Praze. Dnes se vracíme přespat do Prahy a zítra odjíždíme do Dánska. Návštěvu u Vás si celý orchestr pochvaluje, všichni hovoří o nesmírně přátelské, vstřícné atmosféře,“ dodala Harriet Ludvigsen.

V superlativech hovořili po pátečním koncertě i lidé z pořádajícího domova. „Byli bychom opravdu rádi, kdyby k nám orchestr znovu přijel, nejlépe hned v příštím roce,“ uzavřel Radim Pochop.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Ve dvou sociálních službách nabízí celkem sto míst

TZ: Radim Pochop, Domov důchodců Český Dub

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky