Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Delegace kraje odjíždí na pracovní návštěvu kantonu St. Gallen

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7672|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na pětidenní pracovní návštěvu kantonu St. Gallen ve Švýcarsku odjíždí v neděli  delegace Libereckého kraje včele s hejtmanem Stanislavem Eichlerem a náměstkem hejtmana Vítem Příkaským.

„Půjde o první  oficiální přijetí členů nové Rady LK s představiteli partnerského kantonu  St. Gallen. Je připraven studijní pobyt na téma hospodářský a regionální rozvoj, který organizuje  Kooperace St. Gallen – Liberec,“ uvedl hejtman, který se hned v úvodu návštěvy sejde s Josefem Kellerem, členem kantonální vlády a představitelem departementu národního hospodářství kantonu St. Gallen, zodpovědným za vnější vztahy,  a Willi Haagem, členem kantonální vlády a představitelem departementu stavebnictví kantonu St. Gallen. Přijetí se zúčastní i další členové  správy kantonu i prezident Kooperace St. Gallen – Liberec Bruno Dudle.

V dalších dnech navštíví delegace obce Pfäfers a  Abtwill.

 „Naši hostitelé nám například představí plánování a územní rozvoj kantonu St. Gallen, ochranu přírody a krajiny,  organizaci obcí a podporu lokalit v kantonu.  Dostaneme také informace o úkolech a problémech obce Pfäfers s ohledem na turizmus,“ uvedl Vít Příkaský.

Hosté z LK se rovněž seznámí  s organizací a úkoly národní školy, její spoluprací s obcí a s nabídkou na trávení volného času pro žáky v Centru pro vyšší stupeň v Abtwillu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky