Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Delegace Orenburské je hostem Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 05. 2012 14:28
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Desetičlenná delegace z Orenburské oblasti v Rusku vedená gubernátorem Jurijem Alexandrovičem Bergem zahájila včera třídenní návštěvu Libereckého kraje.  Delegaci oficiálně přivítal hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD), který společně s hosty položil věnce a květina u pomníku padlým na válečném hřbitově v Liberci – Ruprechticích.

 

„V září loňského roku jsme navštívili Orenburskou oblast v Rusku, kde se podařilo dojednat další formu spolupráce Orenburské oblasti s Libereckým krajem, a to mezi Technickou univerzitou v Liberci a Orenburskou státní univerzitou. Delegace proto přijíždí podepsat memorandum o spolupráci a také na setkání s podnikateli. Zde se opět naskýtá možnost investic českých a ruských podnikatelských subjektů. V rámci návštěvy delegace zavítá také do různých podniků v našem kraji,“ řekl hejtman.

Přijetí se zúčastnili náměstek hejtmana LK Vít Příkaský, radní Pavel Petráček a ředitel KÚ LK René Havlík.

„Už první den jsme ocenili pohostinnost hejtmana a členů Rady LK. Zatím mě velmi zaujal váš Den otevřených dveří, který se konal v den našeho příjezdu. Myslím, že jej zavedeme i u nás,“ řekl mimo jiné s úsměvem Jurij Berg.

Delegace se setkala na přátelském obědě s válečnými veterány ve složení  - Josef Bujňák, krajský koordinátor projektu péče o válečné veterány Ministerstva obrany ČR a Československé obce legionářské pro Liberecký kraj, předseda jednoty Československé obce legionářské,   nadpor. Vasil Vladislav Olah, válečný veterán, přímý účastník bojů 2. světové války, Východní fronty, boj o Duklu, por. Vjačeslav Viskočil, válečný veterán, účastník bojů 2. světové války, voják sovětské armády a Jaroslava Bujňáková, členka výboru a jednatelka jednoty Československé obce legionářské Libereckého kraje.

Hosté rovněž navštívili firmu El Marco, dnes se chystají do firmy Mega ve Stráži pod Ralskem, areálu Pěnčín u Jablonce n. N. a vzorkovny Preciosy.a navečer se v 17.45 hodin zúčastní otevření interaktivní výstava o Orenburské oblasti v prostorách foyer Krajského úřadu Libereckého kraje.

V pátek delegace zavítá na Libereckou Technickou univerzitu do firmy DETOA Albrechtice

 a Sklárny a minipivovaru Novosad a Syn  v Harrachově.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky