Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den pro BESIP na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci byl mementem zejména pro mladé

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7942|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V rámci týdne bezpečnosti na silnicích Libereckého kraje ve čtvrtek Libercem procházelo sedmatřicet studentů Integrované střední školy a gymnázia Na Bojišti v černých hábitech, kteří symbolizovali počet mrtvých z loňských dopravních nehod. Černě oděné “duše” s bílými tvářemi a svící v ruce bloudily po centru a kolemjdoucím nabízely informační materiály k Týdnu bezpečnosti,

který bude pokračovat ještě o víkendu. Při další bezpečnostní akci diváci viděli na náměstí Dr. E. Beneše ukázky vyprošťování osob z havarovaného vozu pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí, ošetřování a převoz raněných vozidly záchranné služby.

Byli také odměněni policisté, kteří soutěžili v řízení křižovatky ulic Žitavská – Švermova v Liberci. Liberecký kraj pořádal ve dnech 20. – 26. 4.2009 další akci s názvem „Týden bezpečnosti na silnicích v Libereckém kraji“, tentokrát se zaměřením na mladé začínající řidiče a motorkáře. V průběhu celého týdne byla pořádána celá řada aktivit, jejichž cílem bylo ukázat, zejména mladým lidem, kteří začínají jezdit v autě nebo na motorce, na všudypřítomné nebezpečí na pozemních komunikacích.

Dny pro rodiče s dětmi na dětském dopravním hřišti v Jablonci nad Nisou a Liberci

V sobotu 25. 4. 2009 budou na dětských dopravních hřištích v Jablonci nad Nisou a v Liberci připraveny dny pro rodiče a děti, kde mohou návštěvníci načerpat celou řadu zajímavých informací z oblasti bezpečného chování v silničním provozu a seznámit se s dopravním hřištěm, centrem dopravní výchovy. 




Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky