Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den pro dětskou knihu pořádají v sobotu v krajské knihovně

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 24. 11. 2015 16:07

Sdílet článek

V sobotu 28. 11. se Krajská vědecká knihovna v Liberci připojí k celostátní kampani Den pro dětskou knihu. Pro děti i jejich rodiče bude připraveno dopoledne plné tvoření, příběhů a čtení. Cílem akce je podpořit rozvoj dětského čtenářství, probouzet v dětech zájem o čtení, snaha o začlenění psaného slova do běžného života dětí. 

Hravé dopoledne zahájí pohádkový příběh o třech princeznách s názvem Plechové pohádky. Jeho hrdiny jsou netradiční postavy - figury smontované z plechového nádobí. Na pohádku naváže výtvarná dílna známého ilustrátora, malíře a grafika Tomáše Řízka, který dětem odtajní příběh své nové knížky Ve vaně je krokodýl, děti si zároveň zahrají na ilustrátory a vyzkouší si, co takové povolání obnáší. 

Den pro dětskou knihu zahájí adventní čas, dobu, kdy můžeme o knize uvažovat jako o vhodném vánočním dárku. Proto bude možné po celou dobu konání akce zakoupit hezké knihy u knižního stánku.

Těšíme se na Vás v sobotu 28. 11. v 10 hod. ve 2. a 3. patře Krajské vědecké knihovny v Liberci.

TZ KVK Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky