Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den rodiny proběhne ve znamení propagace pěstounské péče

Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 11. 05. 2018 00:00
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Na Mezinárodní den rodiny, který si lidé na celém světě připomínají každý rok 15. května, chystá Liberecký kraj spolu s ostatními realizátory kampaně MÍT DOMOV A RODINU „Samozřejmost nebo vzácnost?“ několik akcí, jejichž cílem je vzbudit u veřejnosti zájem o pěstounskou péči. Debaty o náhradním rodičovství se v tento den uskuteční v Turnově, Železném Brodě, České Lípě a Tanvaldu.

Zájemci se na setkáních dozvědí všechny potřebné informace o této formě náhradní rodinné péče. „Mezinárodní den rodiny se přímo nabízí k tomu, abychom upozornili na smutný fakt, že stále mnoho dětí nevyrůstá ve své biologické rodině, a abychom se pokusili oslovit potenciální pěstouny,“ vysvětlil náměstek hejtmana LK pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Lidé budou na všech setkáních v úterý 15. května informování o specifických oblastech pěstounské péče. Mini kampaň je zaměřena především na otázky, kdo a za jakých podmínek se může stát pěstounem a co pěstounská péče obnáší.

V Turnově bude pěstounské péči patřit Centrum pro rodinu Náruč, které sídlí na adrese Skálova 540. Sem mohou přijít lidé od 10:00 do 15:00 hodin.

V Železném Brodě se setkání uskuteční na Městském úřadě Železný Brod od 13:00 do 16:00 hodin. Pracovnice městského úřadu lidem poskytnou podrobné informace o pěstounské péči a představí aktivity a nabídku služeb, určených pěstounským rodinám.   

V České Lípě připravila Farní charita Česká Lípa akci Den pro rodiny, spojenou s filmovými ukázkami a diskusí. Koná se od 16:00 hodin v Centru pro pěstounské rodiny, na adrese Masná 88.

V Tanvaldu se v sídle Mateřského a dětského centra Maják, na adrese U Školky 579, uskuteční od 16:00 hodin Setkání rodin. Vedle tematické diskuse s návštěvníky a zájemci o pěstounskou péči budou v prostorách centra a přilehlé zahradě připraveny pro rodiny s dětmi hry, soutěže a grilování.

Ilustrační foto

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky