Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den romské kultury se koná v Severočeském muzeu v Liberci

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 09. 2012 12:23

Sdílet článek

 

Severočeské muzeum v Liberci a občanské sdružení Romodrom 19. září od 13 hodin nabídne přednášky o dějinách Romů, ukázku tradičních romských řemesel, vystoupení tanečního souboru z nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v Tanvaldu.

Slavnostního zahájení se zúčastní radní pro sociální věci LK Pavel Petráček (ČSSD).

Ochutnat lze v průběhu dne tradiční romskou kuchyni. Během celého odpoledne je možné navštívit výstavu „Genocida Romů v době II. Světové války“.

„Chceme lidem ukázat, že Romové mezi námi normálně žijí. Mnoho lidí se s Romy nikdy nesetkalo, neznají jejich mentalitu, způsob života a chování. Vnímáme Den romské kultury jako pojítko mezi lidmi, kteří žijí ve vyloučených lokalitách a zbytkem společnosti. Potřebujeme poukázat na to, že i Romové nám mají co nabídnout. Ukázat na ně také z té pozitivní strany, a tím v nich vyvolat pocit, že patří do naší společnosti,“ říká vedoucí liberecké pobočky Andrea Chloubová.

Profil organizace:

Občanské sdružení Romodrom působí v různých oblastech podpory a pomoci lidem, především z řad příslušníků romské národnostní menšiny, ohroženým nepříznivými životními situacemi a sociálním vyloučením. Cílem je posilovat všestranný rozvoj romské národnostní menšiny a obnovovat tradiční romské hodnoty v oblastech lidskoprávních, programech pro děti a mládež, vězeňských programech a práce v sociálně vyloučených lokalitách.

Terénní práce liberecké pobočky Romodromu je financována z Evropského sociálního fondu z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR od března 2012. Hlavním cílem terénní práce je předejít sociálnímu vyloučení a snižovat míru sociálního vyloučení jednotlivců prostřednictvím kvalitních a profesionálních terénních sociálních služeb.

Kontakt: Andrea Chloubová
Vedoucí liberecké pobočky

andreachloubova@romodrom.cz

Mobil: 777 730 427

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky