Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Den s policií a IZS přilákal stovky návštěvníků

28. 05. 2012

 

 

V sobotu 26. května 2012 proběhl na sosnovském autodromu u České Lípy již jedenáctý ročník „Dne s policií a ostatními složkami integrovaného záchranného systému“. Na tradiční akci, kterou organizuje město Česká Lípa, zavítalo několik stovek návštěvníků, mezi nimiž nechyběl aniMartin Sepp, náměstek hejtmana Libereckého kraje, a Zdeněk Bursa, radní Libereckého kraje. Na organizaci se opět podílela i Policie ČR – Územní odbor Česká Lípa, Městská policie Česká Lípa, Hasičský záchranný sbor a Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje.

Návštěvníci měli možnost shlédnout ukázku práce policejních psovodů se speciálně vycvičenými služebními, krajské pořádkové jednotky Policie ČR a jednotky pro eskorty nebezpečných osob (Věznice Stráž pod Ralskem) a pražské jízdní policie. Zajímavou podívanou pak přinesl zásah příslušníků hasičského záchranného sboru, zdravotnické záchranné služby a policistů při simulované dopravní nehodě.

 

„Každoročně tuto akci podporujeme nemalou finanční částkou, protože je důležité, aby se občané blíže seznámili s každodenní prací policistů a záchranných složek,“ říká starostka České Lípa Hana Moudrá a dodává, že lidé si pak umí lépe představit náplň jejich práce a uvědomují si, že to není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. „Dát v sázku vlastní život na záchranu cizího člověka či jeho majetku vyžaduje velkou dávku odvahy a odhodlání, proto si tito lidé zaslouží náš upřímný obdiv,“ doplnila starostka.

 

Se svou show se představil také Martin Šimůnek, trojnásobný mistr světa v trialu. O doprovodný program se pak rovněž postarala Městská policie Česká Lípa, která pro mladé cyklisty připravila vědomostní a zábavné soutěže (hod na cíl, skákání v pytlích, střelba ze vzduchovky na cíl), dáleTým silniční bezpečnosti Libereckého kraje a Nadace BESIP s tématikou bezpečnosti v silničním provozu, Škola smyku či Armáda ČR – 31. brigáda radiační, chemické a biologické ochrany Liberec. Nechyběla ani půjčovna miniautíček, čtyřkolek, elektrických vozítek a dětský bungee running, dále laserová střelnice, paintball a skákací hrad pro nejmenší návštěvníky.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588