Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Den s policií a řidiči na autodromu v Sosnové měl u diváků úspěch

Den s policií a řidiči na autodromu v Sosnové měl u diváků úspěch

[32486|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/tiskove/autodrom3_3f3f0c880e.jpg]

08. 06. 2009
[id:8220|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Zásahová policejní jednotka, policejní psovodi,  českolipští hasiči a členové dalších složek Integrovaného záchranného sytému se v sobotu představili za proměnlivého počasí na Dni s policií na autodromu v Sosnové. Zároveň zde byl zakončen půlroční projekt Mogul Safety Cup 2009 známý pod heslem „Připojte se k bezpečnosti na našich silnicích“.

Global Assistance Racing Arenu Autodromu Česká Lípa navštívili také hejtman LK Stanislav Eichler, krajský radní Zdeněk Bursa a místostarosta České Lípy Jan Stejskal, které o výsledcích projektu informoval ředitel autodromu Pavel Dušánek a ředitel Global Assistance Pavel Strapko. Tento projekt umožní až dvěma  tisícům řidičům si zadarmo vyzkoušet základní kurz bezpečné jízdy.

„Projekt umožnil dvěma  tisícovkám řidičů si zadarmo vyzkoušet základní kurz bezpečné jízdy a  rozvinout si tak své znalosti a dovednosti, což se podařilo. Akce probíhala od února do června,  vždy jeden víkend v měsíci,“ uvedl Pavel Dušánek.

Cílem Kurzu bezpečné jízdy neboli„školy smyku“ bylo naučit řidiče předvídat, zvládat vozy ve ztížených klimatických podmínkách a v krizových situacích, se kterými se mohou v silničním provozu kdykoliv setkat,“ doplnil s tím, že v obdobných akcích budou na autodromu pokračovat.

Hejtman připomněl, že situace na našich silnicích je poměrně vážná , že  denně dochází k mnoha vážným dopravním nehodám  a že v  sázce jsou životy a zdraví účastníků silničního provozu.

„Proto každou akci, která přispívá k bezpečnosti na silnicích nejen v našem regionu bude Liberecký kraj podporovat,“ řekl Stanislav Eichler.

Motoristé také měli využít bezplatného změření tachometru auta policejním radarem nebo autoškoly smyku. Pro děti byly připraveny soutěže o ceny v jízdě na kolech nebo ve střelbě ze vzduchovky.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302