Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Den sociálních služeb v Liberci představil řadu projektů pro občany

Den sociálních služeb v Liberci představil řadu projektů pro občany

[32556|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/tiskove/socsluzby_494d84275b.jpg]

10. 06. 2009
[id:8248|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Komunitní plánování sociálních služeb regionu Liberec, Statutární město Liberec, Všeobecná zdravotní pojišťovna, Krajská nemocnice Liberec a další partneři uspořádali dnes v budově radnice a přilehlém okolí Den sociálních služeb určených k prezentaci na veřejnosti. Mezi účastníky byli krajský radní pro sociální věci a menšiny Pavel Petráček, primátor města Jiří Kittner, ředitel VZP, pobočka Liberec Jiří Benedikt, Naďa Jozífková, náměstkyně primátora pro sociální věci a další.

„Hlavní náplní programu byla prezentace sociálních a navazujících služeb pro širokou veřejnost. Osobně jsem velmi rád, že město Liberec uspořádalo Den sociálních služeb, který byl zaměřen především na Komunitní plánování sociálních služeb. Obzvláště v době, kdy není dostatek finančních prostředků na provoz sociálních služeb je Komunitní plánování velice prospěšnou záležitostí pro město i celý Liberecký kraje,“ uvedl radní.

Na programu byla například témata Aktuální informace o komunitním plánování sociálních služeb v Liberci (Jana Pokorná – koordinátor komunitního plánování sociálních služeb regionu Liberec), Pracovní skupina Cizinci, národnostní menšiny a osoby ohrožené sociálním vyloučením (Simona Oravcová – manažerka pracovní skupiny a vybraní poskytovatelé soc. A navazujících služeb), Pracovní skupina Duševní zdraví (Jolana Strnadová – manažerka pracovní skupiny a vybraní poskytovatelé soc. a navazujících služeb),

Pracovní skupina Zdravotně znevýhodnění (Vladimíra Řáhová – manažerka pracovní skupiny a vybraní poskytovatelé soc. A navazujících služeb) Pracovní skupina Senioři (Jana Urbanová – manažerka pracovní skupiny a vybraní poskytovatelé soc. a navazujících služeb, Pracovní skupina Uživatelé drog a osoby ohrožené závislostmi (Petra Hrušková – manažerka pracovní skupiny a vybraní poskytovatelé soc. a navazujících služeb), Pracovní skupina Rodina, děti a mládež  (Bernardová Barbara – manažerka pracovní skupiny a vybraní poskytovatelé soc. a navazujících služeb). Den sociálních služeb uzavřel  Stanislav Jäger, metodik komunitního plánování sociálních služeb. V doprovodném programu na prostranství mezi radnicí a obchodním centrem Liberec Plaza se s ukázkami  představili hasiči, záchranné služby, Červeného kříže a další složky.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302