Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den zdravotně postižených moderoval v Jablonci n. N. Jiří Krytinář

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8286|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Radní pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin Pavel Petráček, starosta města Petr Tulpa, herec Jiří Krytinář a předsedkyně Asociace rodičů zdravotně postižených dětí ČR Bohuslava Zikmundová zahájili 10. ročník Dne zdravotně postižených, který se konal ve středu 17. 6. 2009 již tradičně na Mírovém náměstí v Jablonci n. Nisou.

Slavnostní akci pořádala Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí, jejíž hlavním posláním je zmírňovat důsledky zdravotního postižení dítěte na život jeho a jeho rodiny a pomáhat dětem a rodinám v přístupu a využívání všech aktivit běžného života, v prosazování a naplňování jejich práva žít plnohodnotný život.

Za podpory města Jablonce nad Nisou se prezentovaly neziskové organizace a další subjekty působící v  sociální a zdravotní oblasti a předváděly zde kompenzační pomůcky a další aktivity přispívající ke kvalitnějšímu životu zdravotně handicapovaných občanů. Celé odpoledne bylo vyplněno kulturním programem. Jízdu na vozíčku si vyzkoušel i Pavel Petráček a soupeřil v „závodě“ s Petrem Tulpou.

„Činnost asociace Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených samozřejmě podporuji, jejich práce je velmi prospěšná,“ řekl radní.








Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky