Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den Země 2008

Mgr. Barbora Matoušová

  • 22. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6396|autor:Mgr. Barbora Matoušová|email:|telefon: |mobil:|aktualizace:]

Den 22. duben je na celém světě znám jako Den Země. Oslavy tohoto svátku letos opět proběhly i na řadě míst Libereckého kraje. Oslavy svátku, jehož prostřednictvím lidé na celém světě dokazují, že ochrana životního prostředí jim není lhostejná.

„K letošnímu Dni Země přispěl Liberecký kraj 2 ekodny pro rodiny s dětmi. Uskutečnily se v Oldřichově v Hájích a v České Lípě a jejich návštěvnost byla velmi sympatická. Zajímavých aktivit se zúčastnilo více než 1 700 osob,“ řekl náměstek hejtmana Radim Zika. Na organizaci akcí spolupracovala s krajem řada neziskových organizací. 

V Oldřichově v Hájích byly mimo jiné připraveny činnosti k poznávání přírody všemi smysly, uskutečnilo se pohádkové divadelní představení. Pestrá škála aktivit ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě byla zaměřena na téma Les, jeho význam a ochrana.

Vznik a tradici Dne Země iniciovali studenti v USA. Na podporu způsobu života, který je pro naší planetu šetrnější, se od roku 1970 pořádají na celém světě nejrůznější akce.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky