Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti čtou nevidomým dětem. Liberecká knihovna vydala další audioknihu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 15. 02. 2024 13:10
  • Kultura

Sdílet článek

Již jedenadvacátou audioknihu v rámci dlouhodobého projektu Děti čtou nevidomým dětem vydala Krajská vědecká knihovna v Liberci.  Více o ní i o celém projektu se lze dovědět na webových stránkách knihovny www.kvkli.cz v článku Děti čtou nevidomým dětem.  

„Oceňuji práci knihovníků v Krajské vědecké knihovně, kteří neustále hledají, jak rozšířit služby pro různé cílové skupiny. Výjimečné místo v této snaze má nabídka pro hendikepované. Audioknihy jsou skvělým příkladem této snahy,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Medailon Emilky Horové od Nadi Revilákové načetly děti ze základních a středních škol z Liberce a Frýdlantska, které byly vybrané na základě konkurzu. O ten je tradičně velký zájem, pro letošní knihu se ho zúčastnila stovka dětí, z nichž vzešlo sedmnáct vybraných. Adiozáznam vznikl pod vedením režisérky Elišky Bejčkové během dvou dnů.  

Letos poprvé jsme kromě zvukové knihy na CD vydali i tištěnou verzi pro nevidomé v Braillově písmu. Děti, pro které je kniha určena, tak budou mít možnost si ji nejen poslechnout, ale také číst hmatem,“ doplnila ředitelka knihovny Dana Petrýdesová.

V letošním roce knihovnu kromě ministerstva kultury podpořilo v jejím úsilí i statutární město Liberec a Nadace Leontinka. „Velké díky patří také učitelům, kteří děti motivují a pomáhají jim s přípravou na konkurz. A v neposlední řadě moc děkujeme všem dětem, bez kterých by to vůbec nešlo," dodala Petrýdesová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky