Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti šly bezpečně do školy a na náměstí E. Beneše v Liberci

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8702|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Bezpečná cesta do školy, takový byl název akce policistů s BESIP, s Krajským úřademLiberci, Ministerstvem dopravy a Českým červeným křížem, která se uskutečnila včera před libereckou radnicí.  V průběhu dne se zde vystřídalo celkem 64 škol z celého Libereckého kraje, které se zapojily do soutěží. Celkem akci navštívilo přes 1 500 lidí.

. Děti se tak od policistů a záchranářů dozvěděly mnoho zajímavých a potřebných informací o bezpečnosti na silnicích a nástrahách, které při provozu na děti číhají.

 

„Takové akce propagující bezpečnost na silnicích pořádáme pravidelně, neboť chceme zvýšit bezpečnost hlavně dětí. Letos děti zavinily na silnicích Libereckého kraje jen 16 nehod, a ani jedno nezahynulo,“ uvedl v krátkém proslovu náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp.

Kromě ukázek první pomoci si děti vyzkoušely jízdu na kole přes překážkovou dráhu anebo v kokpitu vozu absolvovaly náraz při autonehodě a poznaly, co to znamená, když nejsou v autě připoutané. Mladí účastníci také soutěžili o mnoho cen – třeba poznávaly dopravní značky a učily se některá pravidla silničního provozu.

“Chceme, aby tyto preventivní akce působily nenásilně na děti prostřednictvím soutěží, her a ukázek. Aby si přiblížit pravidla pohybu po silnicích zapamatovaly a utvrdily tak, že statistika dopravních nehod zaviněných dětmi, bude stále klesat,“ řekla mluvčí Policie ČR v Liberci Vlasta Suchánková.
 

 

 

 






 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky