Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti v kraji se očkují proti žloutence

Futerová Linda

  • 02. 06. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3948|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V následujících dnech se rozjede v plném rozsahu očkování dětí z prvních až pátých tříd ve vybraných oblastech Libereckého kraje proti žloutence typu A i B. Bližší informaci o tomto očkování obdrží rodiče na letáčku, který přinesou děti ze školy. „Nabídli jsme bezplatné očkování všem dětem na prvním stupni základních a speciálních škol ve Frýdlantském výběžku, v Novém Boru, Mimoni, Stráži pod Ralskem, Chrastavě, Hrádku nad Nisou, Tanvaldu, Velkých Hamrech a v Semilech“, vyjmenovává lokality vedoucí Odboru zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje Jiří Benedikt. 

 

Správná aplikace obsahuje celkem tři injekce, kdy druhá následuje čtyři týdny po první a třetí přeočkování je pak po pěti měsících. V uvedených oblastech budou děti očkovat jejich ošetřující dětští lékaři již v příštím týdnu a pokud rodiče sdělí škole svůj souhlas s očkováním, první návštěvu lékaře může organizovat sama škola. Na další dvě přeočkování pak podle dohody přivedou své děti k lékaři sami rodiče, nebo se lékař opět dohodne se školou na hromadné návštěvě. 

 

Rodiče za očkování proti této závažné nemoci nic platit nemusí a lékařům je očkování hrazeno ze zdravotního pojištění. Vakcínu Twinrix, pro přibližně 4,5 tisíce dětí z hospodářsky slabších lokalit Libereckého kraje, nám darovala velká farmaceutická společnost GlaxoSmithKline“, dodal Benedikt.

 

Bližší informace lze získat na Krajském úřadu Libereckého kraje, odbor zdravotnictví tel. 485 226 544 nebo na Krajské hygienické stanici, protiepidemický odbor tel. 485 253 111. Rodiče se mohou o organizaci očkování informovat i u příslušného lékaře svého dítěte.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky