Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti z Liberce budou hrát divadlo v Kanadě

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 21. 03. 2016 11:40

Sdílet článek

Divadlo Vydýcháno z Liberce reprezentuje Českou republiku na světovém festivalu. 

Mezinárodní porota vybrala Dětský dramatický soubor Divadla Vydýcháno z Liberce na 14. Světový festival dětského divadla ve Stratfordu (Kanada). Z velkého množství nominací z celého světa se dostala úspěšná inscenace „Jednou v Chelmu“ mezi 22 souborů, které v Kanadě v červnu vystoupí. Festival se koná každé dva roky v jiném světovém městě a součástí dvoutýdenního programu bude například i účast na fóru režisérů a na odborném symposiu Play! na University of Waterloo (CA).

Divadlo Vydýcháno ZUŠ Liberec patří mezi špičkové dětské soubory a pravidelně se účastní celostátních přehlídek ve všech oblastech dětského a studentského divadla. Znají ho i účastníci Jiráskova Hronova, v zahraničí hostoval na celostátní slovenské přehlídce Zlatá priadka v Šaĺe.

Inscenace „Jednou v Chelmu“ je tvořivým zpracováním pohádky Isaaca Bashevise Singera „Lemel a Tzipa“ vyprávějící o lidské hlouposti a velké lásce. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky