Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti z Vratislavic n. N. se svezly historickou tramvají a autobusovým veteránem

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 06. 2012 21:36

Sdílet článek

 

Netradičně - Pivem Konrád, pokřtil dnes náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp (ČSSD) před radnicí ve Vratislavicích nad Nisou historický autobus Karosa B732, č. 317.  

Stalo se tak v rámci prvního Dětského dopravního dne pro děti z místní  mateřské a základní školy, které se svezly historickou tramvají i autobusovým veteránem.

„Fandím těmto zapáleným kutilům z Boveraclubu, kteří zachraňují historická vozidla. Lépe se pak srovnává, jak se daří modernizovat současný vozový park,“ řekl při křtu náměstek.

Podle řidiče autobusu Stanislava Matějky na renovaci vozu se podílely Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce n. N, město, kraj, Pivovar Konrad a jeho kolegové z Boveraclubu.

„Již zítra na Muzejní noc 2. června opět vyjede historická tramvaji i autobusový veterán,“ řekl Matějka s tím, že Karosa bude využívána obdobně jako tramvaje při státních svátcích a k dopravě dětí, které při premiérové jízdě dostaly vystřihovánky autobusu a další dárky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky