Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dětřichov si připomíná hned několik významných výročí

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 03. 08. 2016 16:18

Sdílet článek

Několik významných výročí o víkendu oslaví v Dětřichově. Připomenou si 635 let od první písemné zmínky o obci, 140 let od založení SDH Dětřichov a 40 let od ukončení provozu úzkorozchodné trati Frýdlant - Heřmanice. Dětřichovské slavnosti 2016 se konají v sobotu 6. srpna a záštitu nad nimi převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Program začne s úderem 10. hodiny povodňovou mší v kostele sv. Anny, která připomene ničivé povodně ze srpna 2010, která zasáhly také Dětřichov. Na hasičské zbrojnici bude odhalena pamětní deska. Téma povodní si přítomní připomenou i po jedné hodině odpolední. Při té příležitosti dojde k uvedení v život praporu dětřichovských hasičů a k jeho požehnání. Členové SDH Dětřichov také převezmou ocenění, stejně jako zasloužilí členové sboru.

V průběhu dne si mohou lidé nejen připomínat všechna výročí, která v obci slaví, ale také se bavit. Dopoledne projde obcí průvod s dechovou hudbou, odpoledne bude k tanci i poslechu hrát skupina FBAND. V podvečer se mohou těšit návštěvníci na koncert hudební skupiny Volupsije a slavnost zakončí ve 23. hodin ohňostroj.    

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky