Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dětské dopravní hřiště v Liberci bude otevřeno veřejnosti po celé letní prázdniny zdarma

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 06. 2011 14:44
  • Školství

Sdílet článek

 

Liberecký kraj otevírá Dětské dopravní hřiště v Liberci během letních prázdnin pro veřejnost. Dosud byly možnosti hřiště omezené a sloužilo především pro výuku dopravní výchovy pro žáky čtvrtých tříd základních škol v průběhu školního roku. Rodiče s dětmi neměli možnost hřiště navštívit a třeba potrénovat bezpečnou jízdu na kole.

To se nyní mění. O letních prázdninách bude hřiště otevřeno každý den a to od 10:00 hod. do 16:00 hodin. Přijít může každý, ať už s vlastním kolem, nebo mu bude kolo zapůjčeno.

 

„Děti budou mít možnost učit se bezpečné jízdě a to za dohledu členů Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje, kteří jim poradí, jak se správně chovat v silničním provozu, jakou výbavu mít nebo jak se na silnici lépe zviditelnit,“ uvedl Martin Sepp, náměstek hejtmana LK pro dopravu s tím, že pro rodiče bude připraveno potřebné zázemí, včetně možnosti drobného občerstvení.

„Vstup je zcela zdarma,“ zdůraznil náměstek hejtmana.

 

Podle něj je cílem resortu dopravy zlepšit možnosti dopravních hřišť po celém kraji a rozšířit jejich působnost tak, aby se stala nejen místem dopravní výchovy, ale i místem volnočasových aktivit dětí.

„Nyní otevíráme dopravní hřiště v Liberci i o víkendech a po celé prázdniny. Dopravní výchova vede nepochybně ke zvýšení bezpečnosti dětí na silnicích. My se snažíme tuto dopravní výchovu podporovat v co možná nejvyšší míře. Dopravní hřiště a jejich rozvoj je investice, která se nemůže nevyplatit s ohledem na to, že se jedná o bezpečnost dětí.“  míní Martin Sepp.

 

Bližší informace::

Ing. Jan Polák, Koordinátor bezpečnosti silničního provozu, Liberecký kraj

polak@bezpecne-na-silnicich.cz, +420 603 897 077

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky