Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dětské dopravní hřiště v Liberci zahajuje novou sezónu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 04. 2016 14:22
  • Doprava

Sdílet článek

Dětské dopravní hřiště v Liberci slavnostně zahajuje provoz v sobotu 9. dubna v 10:00 hod. Akci pořádají statutární město Liberec a Městská policie Liberec, organizačně se na ní podílí Krajské koordinační pracoviště BESIP pro Liberecký kraj. Přítomen bude i Tým silniční bezpečnosti.

Pro dětské návštěvníky je připravena celá řada zajímavých aktivit. Pod dohledem libereckých městských strážníků si budou moci osvěžit své dovednosti při ovládání jízdního kola, prověří si, nakolik se orientují při řešení dopravních situací na křižovatkách a od zástupců Českého červeného kříže se dozvědí, jak se vypořádat s ošetřením zraněných při případné dopravní nehodě. A na konci čeká na každého malého návštěvníka drobná cena. Dětští návštěvníci si budou moci zajezdit na kolech, jež jim zapůjčí dětské dopravní hřiště, cyklistickou přilbu by si ovšem měli donést vlastní. Příjemným zpestřením sobotní akce bude možnost zajezdit si na šlapací bugině.

Pamatováno je ovšem i na dospělé návštěvníky. Tým silniční bezpečnosti má pro ně připravenu řadu informací, jak se bezpečně vydat do nové cyklistické sezóny.  Určitě nezaškodí zopakovat si, jak vypadá správně vybavené jízdní kolo, čemu věnovat pozornost při kontrole jeho technického stavu. Řeč bude i o cyklistických přilbách. Jak vybrat tu správnou, jak ji správně používat a jak se o ni řádně starat. A pokud se liberečtí cyklisté chystají vyrazit na zahraniční dovolenou, mohou se předem informovat o tom, jak je to s povinností používat přilby v jednotlivých evropských státech či nakolik jsou či nejsou tolerantní evropští policisté k alkoholu za řídítky. Připraveny jsou rovněž cenné rady, jak správně a bezpečně cestovat automobilem s malými pasažéry na palubě.

Liberecké dopravní hřiště poskytuje kvalitní zázemí pro výuku dopravní výchovy na školách. Bude ovšem k dispozici i široké veřejnosti, a to vždy ve čtvrtek od 14 do 17 hodin.

 

Bližší informace podá:
Jan Polák
Tým silniční bezpečnosti
tel.:      776 844 388
e-mail:  jan.polak@bezpecnenasilnicich.cz

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky