Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Devátý benefiční koncert Ostrova života přepsal rekordy

24. 05. 2019

Bezmála 134 tisíc korun vynesl devátý ročník benefičního koncertu, pořádaného v sobotu 18. května na Hasičské louce v Hrádku nad Nisou spolkem Ostrov života. Nasbíraná suma představuje dosud rekordní množství peněz. Ty poputují vážně nemocným lidem.

Lidé mohli tradičně přispět libovolným obnosem do zapečetěných pokladniček u vchodu, nakupovat ve stánku s rukodělnými výrobky a zúčastnit se každoročně očekávané dražby. U pokladen se vybralo 83.480 korun, stánkový prodej vynesl 32.244 korun a dražba 18.200 korun. Na konto veřejné sbírky Ostrov pomáhá tak letos putuje celkem 133.920 korun.

V letošním roce se pořadatelé vrátili k osvědčenému programu a dali prostor méně známým a začínajícím kapelám a účinkujícím.

„Koncert odstartovala vystoupení dětí z hrádeckých mateřinek, zazpívala talentovaná Luisa Jírová, která ohromila porotu v loňském ročníku talentové soutěže, vystoupili členové baletní školy Malex Ballet School, kapela z Jedličkova ústavu Rachot Band, své vystoupení s dětmi přímo na místě nacvičil a předvedl také nadaný zpěvák a tanečník Petr Faltus a publikum potěšili tanečním číslem i členové B-soul academy. Odpolední a večerní program obstarali členové vokálního uskupení KrisKros a capella a skupiny Šťastnej den, MAREKs, Soumrak Band a Cover Power,“ uvedla za Ostrov života Věra Baumgartnerová.

Na organizaci koncertu finančně přispěli: Město Hrádek nad Nisou, Obec Chotyně, DEAN s.r.o., Thermo Home s.r.o., SVS a.s., KSM Castings CZ s.r.o., Bar Panorama, Autolakovna Halala, Autoškola Zrnovský, Jiskra Václavice, Balónková Adélka a další dárci. „Děkujeme také sponzorům za věcné dary, za pohoštění pro účinkující a předměty věnované do dražby,“ doplniula Baumgartnerová.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 777 366 889