Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Díky nové investici byla vytvořena kapacita pro česko-německé vzdělávací programy

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 05. 2012 13:31

Sdílet článek

 

Rekreační středisko pro děti a mládež KiEZ „Querxenland“ Seifhennersdorf má od 1. května 2012 k dispozici dvě nové budovy se 72 lůžky pro celoroční využití.

V rámci dotačního projektu Cíle 3 „Aktivně a zdravě - přeshraniční vzdělávací síť pro volný čas a sport“ bylo do výstavby investováno 1,2 milionů euro.

„Z toho 1 milion připadá na dotační prostředky Evropského fondu pro regionální rozvoj. Od začátku (od srpna 2011) se na realizaci stavby podílely 4 projektantské kanceláře a 14 stavebních firem z Horní Lužice. Tím projekt také značně přispívá k posílení regionální ekonomiky,“ uvedla Lenka Půlpánová, manažerka projektu.

 

Obě budovy nahradily 6 letních bungalovů a disponují 2- až 4lůžkovými pokoji včetně sociálního zařízení (sprcha a WC), společenskými místnostmi a venku je k dispozici rovněž gril, stoly na pingpong a lavičky. Harmonicky tak zapadají do celkového zařízení Rekreačního střediska pro děti a mládež KiEZ „Querxenland“ Seifhennersdorf, které nabízí různorodé sportovní, zážitkové a vzdělávací programy. Budovy jsou základnou pro pravidelné výměnné pobyty české a německé mládeže v Seifhennersdorfu. Do konce roku 2013 je na německé straně plánováno 20 setkání. Stejný počet výměnných pobytů bude realizován i na české straně.

 

„V rámci každoročně pořádáné Karáskovy slavnosti, která se konala v KiEZ „Querxenland“ 1. května 2012, byly obě nové budovy slavnostně otevřeny za účasti projektových partnerů, zástupců z politiky a ekonomiky. Touto slavnostní kolaudací byl dosažen důležitý milník projektu. Srdečné díky patří všem iniciátorům, účastníkům a dalším, kteří projekt podporují.

 

Projekt je úspěšně realizován díky důvěrné spolupráci dalších tří partnerů. Kromě KiEZ „Querxenland“ jsou partnerem projektu Pod­ještědský FC Český Dub, město Seifhennersdorf a Český Dub. Úzká projektová spolupráce a vytvoření vzájemných přeshraničních struktur v oblasti práce s dětmi a mládeží by měly zajistit i po skončení projektu v roce 2013 přiblížení obou regionů. Partneři chtějí prostřednictvím projektu „vytvořit z klíčové dírky okno“, zaměřit pozornost na společný region a zajistit lepší pozorumění a společný život.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky