Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dlouhomostecké divadelní hrátky se konají 16. května již potřetí

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 05. 2012 14:26

Sdílet článek

 

Základní škola a Mateřská škola Dlouhý Most, ve spolupráci s místním obecním úřadem,  pořádají 16. května od 9.00 do cca 14 hodin  již 3. ročník soutěže dětských divadelních souborů nazvanou Dlouhomostecké divadelní hrátky. Záštitu nad soutěží, která se odehraje v sále Obecního úřadu Dlouhý Most, převzala stejně jako v minulých letech náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS), která letos navíc zasedne v porotě.

„Takový zajímavý nápad, který rozvíjí talent školáků prvního stupně základních škol, mě před třemi roky hned zaujal. Letos si jej pořádně užiji, neboť zhlédnu všechna představení,“ těší se náměstkyně hejtmana, která v Dlouhém Mostě žije.

·        AMOS - ZŠ s RVJ Husova Liberec; představení Začarovaný les

·        ČERTÍCI – ZŠ Aloisina výšina Liberec - O princezně s kouzelnými brýlemi

·        PRUHOVANÁ ŽIRAFA – ZŠ Český Dub; Dobrodružství na moři

·        KAŠPÁREK – ZŠ praktická Gollova -  O pejskovi a kočičce

·        ZŠ Chrastava – Císařovy nové šaty

·        BARVÍNCI – ZŠ Barvířská Liberec - Teta to plete

·        JEŘINKA – ZŠ a MŠ Mníšek – Kouzlo

·        DRÁŠEK - ZŠ a MŠ Dlouhý Most -Dešťová víla

·        ZŠ Česká Liberec - Lvice.

Soutěž je podle ředitelky ZŠ a MŠ Dlouhý Most Ivy Poršové určena amatérským divadelním souborům a kroužkům, jejichž členové jsou žáci 1. stupně základních škol, tedy 1. - 5. ročníku.

„Myšlenka pořádat tento malý festival vznikl proto, aby školní dramatické kroužky na 1. stupni základních škol měly více šancí hrát svá představení před publikem. Často se totiž nacvičuji krátká představení na školní besídky a podobně, a pak je dětem i učitelům líto, že je už po premiéře nikdo neuvidí,“ vysvětluje ředitelka.

Vycházeli jsme z vlastních zkušeností, neboť v naší škole  v Dlouhém Mostě funguje dramatický kroužek Draček, který jsem založila po příchodu do školy  před sedmi lety. Za tu  dobu jsme nacvičili již řadu pohádek a her a vždy, když jsme po dlouhé přípravě představení předvedli, tak nás mrzelo, že to vlastně již končí. Přitom  příprava masek, kulis, učení textů znamená hodně práce, a pak jednou odehrajeme a je nám všem líto, že už to nikdy nikomu nepředvedeme,“ doplnila. 

V první ročníku zvítězil soubor Lízátko ZŠ Česká Liberec s představením Máme rádi pověsti, vloni  vyhrál soutěž  domácí soubor Dráček.

Porota také vloni vyhlásila nejlepší malé herce, stali se jimi Radim Kučera  a Kateřina Košáková  (oba z Dráčku) a  Eliška Kulhavá ze souboru ZŠ Oblačná Liberec. 

„Porota vyhlásila zvláštní cenu za herecký výkon, kterou obdržel divadelní kroužek ze ZŠ Oblačná Liberec pod vedením Jitky Jakešové,“ připomněla Iva Poršová.

V letošním třetím ročníku přijali pozvání do poroty:

·      Lídie Vajnerová – statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje

·      Klára Sedláčková-Oltová, herečka a moderátorka obnoveného studia Kamarád

·      Jiří Ceé – bývalý sólový zpěvák operní scény ND v Praze

·      Martin Polách – herec divadla F.X.Šaldy v Liberci

·      Ladislav Ondráček – ředitel castingové agentury Locall Casting v Praze.

 

 „Věřím, že stejně jako v minulých letech všichni malí herci opět předvedou svůj um a dovednosti a že se v soutěži objeví i zajímavé  talenty na dětské role třeba pro ochotnická divadla nebo i do televize a filmu,“ zve na představení Iva Poršová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky