Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dnes se v dopoledních hodinách sešla na svém mimořádném zasedání Rada Libereckého kraje. Jediným bodem programu byla reakce na včerejší ...

  • 12. 09. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:60|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Dnes, tj. 12.9.2001, se v dopoledních hodinách sešla na svém mimořádném zasedání Rada Libereckého kraje. Jediným bodem programu byla reakce na včerejší teroristické útoky ve Spojených státech a otázka bezpečnosti Libereckého kraje. Na svém zasedání rada schválila návrh kondolenčního dopisu, adresovanému lidu Spojených států, a dále vzala na vědomí informace vedoucího odboru ochrany, obrany a krizového řízení Krajského úřadu Libereckého kraje Mgr. Františka Molnára o situaci ohledně zasedání Bezpečnostní rady státu. Z těchto informací vyplývá, že zůstávají v platnosti včera ohlášená opatření. Co se týká krajské bezpečnostní rady a krizového štábu, jsou všichni jeho členové v pohotovosti - v telefonickém spojení, a zatím pro ně z jednání Bezpečnostní rady státu nevyplynuly žádné speciální úkoly.

Znění kondolenčního dopisu Rady Libereckého kraje, adresovaného lidu Spojených států :



Rada Libereckého kraje jednoznačně odsuzuje včerejší teroristický čin namířený proti USA a zároveň vyjadřuje svoji hlubokou soustrast lidu Spojených států a především rodinám obětí tohoto útoku proti základním demokratickým hodnotám civilizovaného světa.
Liberecký kraj je v souvislosti s tímto neštěstím připraven se zapojit do pomoci a podpory Spojeným státům, a zároveň se připojuje k celonárodnímu i celosvětovému odsouzení všech forem mezinárodního terorismu.

Kondolenční dopis spolu se smutečními květinami během dnešního dne bude osobně předán Ing. Luďkem Suchomelem, statutárním zástupcem hejtmana, a Ing. Milanem Vašákem, radním Libereckého kraje, do rukou zástupců pražského Velvyslanectví Spojených států v České republice. V souvislosti s případnou pomocí čeká Liberecký kraj na vyjádření vlády Spojených států ohledně nabídky české vlády na dodávku krve a krevních derivátů. "V okamžiku, kdy tuto nabídku české vlády Spojené státy přijmou, jsme připraveni zajistit potřebnou krev a krevní deriváty ve spolupráci s nemocnicemi, které se nachází na území Libereckého kraje," vysvětluje Ing. Eva Bartoňová, zástupkyně hejtmana.

Barbara Stará-Pradeová
tisková mluvčí
Rada Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky