Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dnes začaly semináře o tom, jak chránit místa s vysokou koncentrací osob

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 24. 09. 2018 00:00

Sdílet článek

Krajský úřad Libereckého kraje ve spolupráci s ministerstvem vnitra, policií a dalšími odborníky na bezpečnostní problematiku připravil sérii seminářů na téma ochrana měkkých cílů. První na téma základy ochrany měkkých cílů se koná dnes.

V rámci projektu „Informační a vzdělávací kampaň  na ochranu měkkých cílů“ se uskuteční v multimediálním sále krajského úřadu 5 vzdělávacích seminářů, které jsou určeny především pro pracovníky měst a obcí, bezpečnostní manažery a manažery prevence kriminality, vedoucí pracovníky objektů, které se řadí mezi tzv. měkké cíle, provozovatele různých zařízení, kde se koncentruje veřejnost a pracovníky Policie ČR nebo Městských a obecních policií.

Za takzvané měkké cíle jsou považována místa s vysokou koncentrací osob a nízkou úrovní zabezpečení proti násilným útokům. Zejména po teroristických útocích začala problematika ochrany měkkých cílů nabývat na důležitosti. Proto začátkem roku ministerstvo vnitra podepsalo s kraji a obcemi memorandum o spolupráci v rámci sdílení informací bezpečnostních složek o podobných útocích.

Na seminářích bude přednášet řada odborníků, kteří mají s ochranou měkkých cílů řadu zkušeností. „Měkké cíle jsou takové objekty, prostranství nebo dočasná shromaždiště, kde se v určitou dobu koncentruje velké množství lidí a tato místa nejsou nebo nemohou být dostatečně režimově zabezpečená,“ říká nezávislá bezpečnostní expertka Veronika Fáberová, jednatelka společnosti Doverville, která semináře spolupořádá.  „Našim cílem je předat odborné veřejnosti základní informace jak v případě zajištění bezpečnosti takových míst, objektů nebo akcí postupovat, jak zajistit větší bezpečnost pro veřejnost. Kurzy budou velmi prakticky zaměřeny a jsem přesvědčená, že si posluchači odnesou řadu informací, které budou moci ihned ve své praxi použít,“ dodává Fáberová.

Semináře se budou konat v těchto termínech:

  1. Ochrana měkkých cílů   24. září 2018
  2. Ochrana MC – Veřejné budovy a prostranství  8. října 2018
  3. Ochrana MC – Eventová bezpečnost (pořádání kulturních, sportovních, společenských akcí)    15. října 2018
  4. Ochrana MC – Specifika outdoorových eventů 22. října 2018
  5. Vyhodnocení ohroženosti MC (bezpečnostní analýza, určení priorit) 5. listopadu 2018

Semináře objasní zájemcům, nejen to, co jsou měkké cíle, jaké jsou základní postupy při ochranně těchto specifických míst a jaká bezpečnostní opatření jsou účinná a nutná, ale také představí možnosti dotační politiky.

Pro účast na semináři je nutná registrace na adrese https://doverville.cz/vzdelavaci-sluzby/seminare kde najdete i další potřebné informace. Semináře jsou bezplatné.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky