Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dny francouzské kultury začnou v sídle Libereckého kraje výstavou fotografií

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7731|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V rámci Dnů francouzské kultury  se ve výstavní hale v přízemí budovy Krajského úřadu LK v Liberci.uskuteční 24. března v 15 hodin vernisáž  fotografické výstavy “À l´épreuve du monde“  neboli v překladu „Podrobena zkoušce světem.

"Výstava fotografií, která ilustruje, jak těžko se ve světě prosazuje Deklarace lidských práv, která byla přijata 10. prosince 1948 v Paříži. Fotografie byly pořízeny reportéry z renomované mezinárodní agentury VII, mezi kterými jsou James Natchwey, Alexandra Boulat a John Stanmeyer,“ uvedla za pořadatele Petra Götzová asistentka ředitelky Alliance française de Liberec, která sídlí na nám. Dr. E. Beneše 557.

„Výstava zde potrvá do 15. dubna,“ dodala.

Ročník 2009 Dnů francouzské kultury se bude odehrávat od 23. března do 8.dubna. Tento každoročně konaný festival organizovaný Alliance Française Liberec a  podporovaný Magistrátem města Liberec a dalšími partnery má za cíl nabídnout rozmanité ukázky frankofonní kultury. Jedná se například o představení hudebních skupin pocházejících z rozličných krajin.

„V letošním roce přivítáme Arz Nevez, bretonskou kapelu, Black Thiossane(kapelu ze Senegalu, Masaladosa francouzskou kapelu s nádechem indické hudby, ale  v neposlední řadě Klenovice, kapelu česko-belgickou,“ potvrdila asistentka ředitelky.

Podle ní Alliance  nabídne rovněž promítání francouzských filmů v originálním znění s titulky, výstavy, literární setkání, degustaci francouzských vín a  v neposlední řadě možnost poznávání odlišných aspektů francouzské kultury a obecněji frankofonní kultury během tohoto měsíce každoročních oslav frankofonie.

„Bude to také příležitost podpořit mezikulturní výměnu a dialog, což jsou hlavní  důvody, proč je Alliance Française aktivní všude po celém světě,“ zdůraznila. Petra Götzová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky