Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dny geografických informačních systémů GIS v krajské knihovně už běží

  • 10. 11. 2009 17:21
  • Rozvoj

Sdílet článek

 Hejtman LK Stanislav Eichler dnes zahájil v Krajské vědecké knihovně třídenní  Dny geografických informačních systémů.

Slavnostního zahájení se vedle hejtmana zúčastnili mimo jiné doc. RNDr. Miroslav Brzezina, CSc., děkan Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci,

Irena Přádná, ředitelka Gymnázia F. X. Šaldy v Liberci, plk. Roman Hlinovský, náměstek ředitele HZS LK,Zdeněk Venera, Ph.D., ředitel České geologické službyPetr Seidl, CSc., ředitel společnosti ArcData Praha, Blanka Konvalinková, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci a další.

„Již pošesté, z toho potřetí v prostorách Krajské vědecké knihovny, jsme zahájili Dny GIS, celosvětovou akci propagující geografické informační systémy a jejich využití mezi širokou veřejností.

Je to vždy velká příležitost, zejména pro žáky základních a středních škol, získat nové znalosti o GIS, takže tu bude například zajímavá možnost v praxi poznat zákulisí tvorby geografických dat a map, a také jejich využití v nejrůznějších oblastech, jako je třeba ochrana a monitoring životního prostředí, doprava, regionální rozvoj či vzdělávání,“ řekl v úvodu mimo jiné hejtman.

„Je jen dobře, že po tři dny budou moci v dopoledních hodinách žáci základních a středních škol a v odpoledních blocích i široká veřejnost poznat široké možnosti využití GIS. Čeká tu na ně řada zajímavých praktických činností – mapová honička, geohra, cyklotrasy na portálu cestovního ruchu, a tak věřím, že si každý z návštěvníků vybere právě to, co ho nejvíce zajímá,“ doplnil s tím, že děkuje všem organizátorům – Technické univerzitě v Liberci, Hasičskému záchrannému sboru Libereckého kraje, Gymnáziu F. X. Šaldy v Liberci, České geologické službě a také pracovníkům Libereckého kraje, za přípravu této ojedinělé vzdělávací a popularizační akce.

Dny Gis v KVK trvají až do čtvrtka.

 

 

 

 

ST       9:00 – 14:00    prezentace pro školy

16:00 – 18.00 workshop "GIS pro každého"

(Mgr. Jiří Šmída, PhD., Technická univerzita Liberec,

Leoš Křeček, Krajský úřad Libereckého kraje)

ČT       9:00 – 14:00    prezentace pro školy

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky