Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do Harrachova přijede Krakonoš, letos už po sedmdesáté

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 17. 03. 2016 13:31

Sdílet článek

Už po sedmdesáté pořádají v sobotu 19. března v Harrachově populární akci Příjezd Krakonoše. Do města přijede se svojí družinou a čerty. Přichystaný je bohatý program, přehlídka masek nebo pohár Česká sekyra v hodu sekyrou. Partnerem akce je Liberecký kraj a koná se pod záštitou hejtmana Martina Půty.

Začátek programu je v 10:00 hodin, kdy se mohou přijít registrovat masky na křižovatku u hotelu Karolína v Harrachově. Příjezd vládce hor je očekáván o hodinu později, kdy se v průvodu s velbloudem, mažoretkami, čerty a průvodem masek vydá z nádvoří sklárny ke stadionu u dolní stanice lanové dráhy. Tam se mohou návštěvníci těšit na bohatý doprovodný program.

Vystoupí kapely Marta a Rasputin, folklorní soubor Špindleráček, mažoretky a také mužoreti Art-rosa z Hořic. V průběhu odpoledne pořadatelé vyhlásí soutěž o nejlepší masku, uskuteční se dražba skautské pomlázky a známý bude také nejlepší vrhač sekyr. V 17.30 hodin zakončí celou slavnost šermířsko – ohňové vystoupení.

Vstupné je zdarma. Řidiči by měli počítat s uzavřením průjezdu města v době konání průvodu, v čase mezi 11:00 – 12:00 hodinou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky