Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do Jablonce nad Nisou opět zamíří mladí špičkoví atleti

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 09. 2020 10:03
  • Školství

Sdílet článek

Pořadatelé atletického oddílu TJ LIAZ Jablonec připravili na víkend 19. a 20. září velkou atletickou podívanou. Po šesti letech a po třetí v krátké historii se tam koná Mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let.

V této kategorii se objeví na startu řada atletů, kteří již v těchto letech patří mezi naši atletickou špičku a reprezentují naši republiku na závodech v zahraničí. Závodů se zúčastní přes 400 závodníků z celé republiky.

O tituly mistrů se bude bojovat v 38 disciplínách mužů a žen. Závody začnou na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou v sobotu  19. září od 13 hodin a v neděli 20. září pokračují od 10 hodin.

Organizační výbor připravil závody po všech stránkách. Ve spolupráci s Českým atletickým svazem nebude chybět velká obrazovka, bude také zajištěn stream ze závodů, rozhovory na ploše, světelné tabule a měření. Na celkovém zajištění se bude podílet více než stovka organizátorů, přes padesát rozhodčích a čtyřicet pracovníků techniky.

Slavnostního zahájení se zúčastní náměstek hejtmana Libereckého kraje Petr Tulpa a primátor města Jablonec Jiří Čeřovský. Nebude chybět naživo zazpívaná hymna. Součástí celého programu bude také v sobotu večer slavnostní otevření vrhačského areálu TJ LIAZ Jablonec v Srnčím dole, kde proběhnou obě soutěže v hodu kladivem.

„Moc se na výkony našich skvělých mladých atletů těším. Jako každý rok budou mezi sebou zápolit ti nejlepší. Pevně věřím, že se dočkáme třeba i nějakého nového rekordu. Uvidíme, jaké pro to budou povětrnostní podmínky. Chtěl bych poděkovat pořadatelům, kteří se v Jablonci nad Nisou každoročně starají o plynulý průběh jakékoli atletické soutěže,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

V areálu je postavena nová budova s posilovnou a odhodovou místností. Nechybí zázemí, jako jsou šatny a sprchy. Velkou podívanou slibuje kvalitní konkurence závodníků a v řadě disciplín uvidíme vedoucí závodníky českých tabulek.

V mužích to je Jiří Polák v běhu na 200 metrů, který letos zaběhl čas 20.63, v běhu na 400 metrů Matěj Krsek vévodí tabulkám časem 46.00. Ve výšce je to Marek Bahník, který letos skočil 222 cm. Ve skoku o tyči je v tabulkách druhý jablonecký odchovanec Dan Bárta výkonem 541 cm. V ženách uvidíme tři vedoucí průběžných tabulek. Nejlepší českou sprinterku Nikolu Bendovou, která má zaběhnuto 100 metrů za 11.47, 400 metrů poběží Lada Vondrová, přičemž její letošní výkon je 51.35. Trojici doplňuje tyčkařka Amálie Švabíková, která zatím má skočeno 455 cm. Na startu by neměla chybět ani výškařka Michaela Hrubá (letos má skočeno 187 cm).

Domácí oddíl TJ LIAZ Jablonec přihlásil do soutěže nadějné dorostence a dorostenky. Ve skoku vysokém Víta Monzara ve skoku dalekém Tomáše Osobu a Štěpána Schuberta, velkou naději mají oba tyčkaři Jáchym Štancl a Karel Vělička. V kategorii žen se po vleklém zranění objeví Adéla Novotná v běhu na 100 metrů, v hodu diskem Sára Dočekalová a v obou překážkových bězích to bude Vendula Štanclová. Každé umístění těchto závodníků do desátého místa bude velkým úspěchem.

TZ: Dušan Molitoris, předseda organizačního výboru MČR mužů a žen v atletice do 22 let

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky