Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do Libereckého kraje přijede na pracovní jednání vláda České republiky

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 12. 03. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

V úterý 13. března 2018 vláda Andreje Babiše navštíví Liberecký kraj. Bude tak pokračovat v cestách do krajů, kde navštěvuje místa spojená s regionálními problémy a jedná se zástupci místních samospráv. Tématy budou výstavba dopravní infrastruktury, zajištění lékařské péče, ale i rekonstrukce Ještědu a budoucnost skokanského areálu v Harrachově.

 

Návštěvu kraje začne premiér Andrej Babiš spolu s dalšími členy vlády prohlídkou bývalého vojenského prostoru Ralsko, kde se bude mluvit o revitalizaci areálu. Následně si prohlédne nedokončený obchvat Nový Bor – Česká Lípa. V Kamenickém Šenově vláda navštíví Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou včetně Centra odborného vzdělávání.

 

S Radou Libereckého kraje chce vláda jednat mimo jiné o rozvoji dopravní infrastruktury, včetně silnic I. třídy a železničního spojení Praha-Liberec. Dalšími tématy bude celková rekonstrukce Ještědu, revitalizace bývalého vojenského prostoru Ralsko, obnova skokanského areálu v Harrachově či přeshraniční problematika spojená především s rozšiřováním těžby v dole Turów. Na programu bude také podpora návrhu memoranda na spolufinancování oprav silnic II. a III. třídy na dobu 5 let a investice do zdravotnictví. Následně se ministři a ministryně setkají se zastupiteli Libereckého kraje a starosty měst a obcí.

 

V Krajské nemocnici Liberec se předseda vlády Andrej Babiš seznámí s výstavbou Centra urgentní péče a navštíví heliport. Poté pojede do Harrachova, kde bude se zastupiteli Libereckého kraje, města Harrachov a zástupci sportovních svazů jednat o budoucnosti tamního skokanského areálu. Zastaví se také na místě stavby silnice, která propojí Liberec s Jabloncem nad Nisou.

 

Cesty do Libereckého kraje se zúčastní první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr vnitra Lubomír Metnar, ministryně financí Alena Schillerová, ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr kultury Ilja Šmíd. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

 

Ministři životního prostředí, průmyslu a obchodu, vnitra, dopravy, zdravotnictví, školství, mládeže a tělovýchovy, kultury a ministryně financí, práce a sociálních věcí a pro místní rozvoj absolvují část programu v kraji separátně a navštíví místa spadající pod jejich resort vždy v doprovodu příslušného krajského radního. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev.

 

Ve středu 28. března 2018 přijede vláda do Středočeského kraje. Následovat budou kraje Královéhradecký, Karlovarský a Moravskoslezský. Více o cestách do krajů naleznete zde: http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vlada-andreje-babise-navstivi-regiony--prvnim-bude-zlinsky-kraj-163652/.

 

Termín

13. března 2018

 

Program hejtmana a předsedy vlády
7.30 – prohlídka bývalého vojenského prostoru Ralsko

Místo: 50.6222000N, 14.7374000E

 

8.35 – návštěva obchvatu Nový Bor – Česká Lípa

Místo: 50.7635931N,  14.5331822E

 

9.10 – návštěva Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Kamenický Šenov

Místo: Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov, Havlíčkova 57, Kamenický Šenov

 

10.30 – jednání se členy Rady Libereckého kraje

následně – komentář předsedy vlády a hejtmana kraje pro média ve vestibulu budovy Krajského úřadu LK

 

12.00 – setkání členů vlády se zastupiteli Libereckého kraje a starosty měst a obcí kraje

Místo: Krajský úřad Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec

 

13.45 – návštěva Krajské nemocnice Liberec

Místo: Krajská nemocnice Liberec, Husova 10, Liberec

 

14.45 – prohlídka stavby silnice Liberec – Jablonec nad Nisou

Místo: 50.7521392N, 15.1161289E

 

15.45 – jednání k problematice skokanského areálu v Harrachově

Místo: Hotel Sklář, Harrachov 520, Harrachov

 

17.15 – tisková konference, obřadní síň radnice v Jablonci nad Nisou

Místo: Magistrát města Jablonec nad Nisou, Mírové nám. 19, Jablonec nad Nisou

 

Kontakt pro média
Barbora Peterová, mluvčí vlády, +420 723 707 619

Jan Nechvátal, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 602 283 329

Andrea Fulková, Krajský úřad Libereckého kraje, +420 739 541 549

 

S využitím avíza tiskového oddělení Úřadu vlády ČR.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky