Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do soutěže "S námi do Bruselu" se přihlásilo více jak 100 týmů z téměř třiceti škol v kraji

  • 26. 03. 2003 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:470|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

 

Liberecký kraj

U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2

tel.: (420) 48 52 26 302, fax: (420) 48 52 26 330

 

 
Liberec, 21.3. 2003

 

T I S K O V Á   Z P R Á V A

 

 

Do soutěže „S námi do Bruselu“  se přihlásilo více jak 100 týmů z téměř třiceti škol v kraji

 

Před nedávnem vyhlásil hejtman Libereckého kraje soutěž „S námi do Bruselu“. Znalostní  soutěž je určena pro studenty všech středních škol a odborných učilišť Libereckého kraje. Prostřednictvím této soutěže by hejtman Pavel Pavlík rád vzbudil ve studentech netradiční formou především zájem o současné integrační procesy v Evropě i ve světě. Hledání odpovědí na soutěžní otázky by mělo pomoci studentům rozšířit jejich znalosti z těchto oblastí a zároveň podnítit i další hledání souvislostí a otázek, které mají vazbu na členství České republiky v mezinárodních organizacích. Do soutěže se přihlásilo 108 týmů z 29 škol v Libereckém kraji. V současné době jsou již známy výsledky prvního kola a tedy i  postupujících dvacet týmů do kola druhého. „Jsem velice potěšen velkým zájmem o tuto soutěž, mile mě překvapil tedy nejen velký zájem studentů, ale i jejich dobré znalosti, které prokázali a které se projevily na velice vyrovnaných výsledcích“, řekl hejtman Pavel Pavlík.  Nejlépe si v prvním kole počínali studenti  Integrované střední školy Vysoké nad Jizerou, kteří vyslali soutěžit dva týmy. A právě tyto týmy - Drobečci a Máničky -   obsadily první dvě místa. Do kola druhého ale postupuje 20 nejlepších týmů, jejichž úplný přehled a další podrobné informace o soutěži naleznete na webových stránkách Libereckého kraje www.kraj-lbc.cz.  Výsledky druhého kola budou známy  14. dubna a finále, kterého se zúčastní pět nejlepších týmů, proběhne v sídle Libereckého kraje o deset dní později před hodnotící komisí. Hejtman Pavel Pavlík nabídnul členství v této hodnotící komisi velvyslanci Delegace Evropské komise Ramiru Cibriánovi, velvyslanci Mise České republiky Pavlu Teličkovi, Karlu Kovandovi ze Stálé delegace ČR při NATO a ZEU,   ministrům zahraničních věcí a obrany a prvnímu místopředsedovi Senátu PČR Přemyslu Sobotkovi.

Na dva vítězné týmy čeká cesta do Bruselu spojená s návštěvou institucí Evropské unie a centrály NATO.

 

Linda Futerová

tisková mluvčí

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky