Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do soutěže Vesnice roku 2023 se přihlásilo 13 obcí z Libereckého kraje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 15. 05. 2023 09:12
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Třináct obcí z regionu se přihlásilo do krajského kola soutěže Vesnice roku. Nyní je bude objíždět hodnotitelská komise, která rozhodne o vítězi. Slavnostní vyhlášení spojené s oceněním libereckého krajského kola se uskuteční 10. srpna ve vítězné obci.

Komise navštíví obce na konci května a června. „Přihlášené obce hodnotí v řadě oblastí. Jsou jimi koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie obce,“ řekl Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pověřený řízením hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Celostátní kolo, do kterého postupují vítězové krajských kol, bude následovat na přelomu srpna a září, vítěze krajských kol opět navštíví celostátní hodnotitelská komise. Nositel titulu Vesnice roku 2023 bude vyhlášen 16. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích. 

Loni se přihlásilo v kraji do soutěže dvanáct obcí – o jednu méně než letos. Vítězem krajského kola soutěže Vesnice roku 2022 v Libereckém krajise stala obec Poniklá. Že krajská hodnotitelská komise vybrala dobře, dokazuje i umístění Poniklé na třetím místě v celostátním kole. Více informací se nalézá na webových stránkách soutěže www.vesniceroku.cz.

 

Přihlášené obce Libereckého kraje

 Název

Okres

Stráž pod Ralskem

Česká Lípa

Polevsko

Česká Lípa

Zlatá Olešnice

Jablonec nad Nisou

Bílý Kostel nad Nisou

Liberec

Janův Důl

Liberec

Mníšek

Liberec

Svijany

Liberec

Višňová

Liberec

Všelibice

Liberec

Horní Branná

Semily

Roprachtice

Semily

Všeň

Semily

Vyskeř

Semily

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky