Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

DO ŠŤASTNÉ ZEMĚ ZA ZVÍŘÁTKY

Šírová Květa

  • 21. 08. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8587|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Podrobný program akce: „Do Šťastné země za zvířátky“ v sobotu 22. srpna:

Návštěvníky čeká den plný zvířátek a „zvířátkových“ her

10.00–17.00  zvířátkové soutěže
11.00–16.00  tvůrčí dílny
13.00–16.30  interview se zvířátky, každou hodinu jedno: kůň, pes, koza, dravý pták


Zvířátkový den je součástí třítýdenních Slavností slámy. Na ploše areálu je velká slaměná loď, přístavní pevnost a desítky slaměných soch a atrakcí pro malé i velké. V sobotu 29. srpna je plánováno slavnostní zakončení Slavností slámy.

 

V areálu Šťastné země najdete také přes sto různých dětských atrakcí, je zde dětská trpasličí vesnička, množství dřevěných domků pro dětské hry, prolézačky, houpačky, písková rýžoviště s pravými českými granátky, rozšířeno bylo i zázemí pro občerstvení.

Hitem Šťastné země jsou dvě vzduchové velkoplošné trampolíny pro děti i dospělé. Nad areálem je k dispozici nová rozhledna, odkud vidíte okolní Český ráj jako na dlani.

Před letošní sezonou zde byla otevřena naučná stezka „Prožitkový geopark Český ráj ve Šťastné zemi“. Najdete ji v zalesněné dolní části areálu, kde je v parném létě i blahodárný stín. Je zde umístěno 16 tabulí s informacemi o Českém ráji, přírodě a geologii, příchozí si na místě mohou vyzkoušet, jak se proplavuje písek, názorně uvidí meandrující koryto Jizery, je tu dřevěný hrad na skále i adrenalinové závěsné lávky a přechody bažinou. Stezka byla realizována v rámci projektu „Prožitkový geopark  - nové cesty k dějinám země a vývoji krajiny“ ve spolupráci s Geo-Naturpark Bergstrasse-Odenwald a Muzeem Českého ráje v Turnově. Náklady na její výstavbu byly zhruba dva miliony korun, většinu peněz na ni věnovala DBU - Deutsche Bundesstiftung Umvelt (německá nadace pro životní prostředí).

 

Šťastná země v Radvánovicích u Turnova je pro návštěvníky otevřena každý den od 9 do 19 hodin, o prázdninách až do 20 hodin. Vloni sem na různé akce zavítalo zhruba 60 tisíc lidí.

 

O prázdninách se tu koná doprovodná akce každou sobotu.

 

Oficiální „tváří“ areálu je i pro letošní sezonu oblíbený herec a moderátor Tomáš Krejčíř. Ve Šťastné zemi se platí speciálním platidlem – čtyřlístky, letos to jsou dvoulístky a čtyřlístky v hodnotách 10 a 20 Kč, kterými mohou návštěvníci platit občerstvení i další doprovodné služby.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky