Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrovolní i profesionální hasiči soutěžili o víkendu v Jablonci nad Nisou

Šírová Květa

  • 22. 04. 2012 19:04

Sdílet článek

XXVI. ročníku tradiční halové soutěže v požárním sportu se o uplynulém víkendu zúčastnili profesionální i dobrovolní hasiči z celé republiky a Slovenska. Popřát štěstí všem závodníkům přijel do jablonecké lehkoatletické haly také hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD).

„Jablonecká „Hala" je považovaná za neoficiální halové mistrovství ČR v běhu na 100m s překážkami a ve štafetě 4x100m s překážkami. Je to soutěž, která zahajuje novou sezónu v požárním sportu a jde v podstatě o nejtradičnější soutěž v ČR. Zvláštní je svým způsobem v tom, že jde o jedinou soutěž v republice pořádanou v hale tak brzo z jara. Rád jsem proto přijel popřát závodníkům mnoho štěstí,“ řekl hejtman.

Sobotního klání dobrovolných hasičů se zúčastnilo na dvě stě mužů, sto žen a téměř padesátka družstev. V nedělním závodu příslušníků a zaměstnanců hasičského záchranného sboru z Česka i Slovenska bylo celkem 75 a štafet 15.
Disciplíny byly stejné, 100 m s překážkami a štafeta 4 x 100 m s překážkami. Halové neoficiální mistrovství v požárním sportu pořádalo Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Jablonec nad Nisou pod velením Jiřiny Brychcí.

V sobotním klání byly překonány dva rekordy. V kategorii žen jednotlivkyň překonala Šárka Jiroušová  dosud platný rekord Haly z roku 2004 a dosáhla času 17,07 s. V katergorii mužských štafet překonal Sbor dobrovolných hasičů Vrtbo - Hubenov rekord z roku 2009 s časem štafety 56,62 s.

 

Výsledky sobotního závodu členů a členek dobrovolných hasičů:

Jednotlivci muži:

1. Jakub Paulíček, SDH Široký Důl 

2. Milan Netrval, SDH Vrtbo - Hubenov 

3. Jakub Pěkný, SDH Moldava 

 

Jednotlivci ženy 

1. Šárka Jiroušová, SDH Poniklá 

2. Barbora Šubrtová, SDH Velichovky 

3. Petra Mifkovičová, SDH Rychaltice 

 

 Štafety muži: 

1. SDH Vrtbo - Hubenov 

2. SDH Moldava 

3. SDH VŠB - TU Ostrava "B" 

 

Štafety ženy:

1. SDH Poniklá 

2. SDH Ostrava "A" 

3. SDH Pravčice 


Výsledky nedělního závodu profesionálních hasičů:

Jednotlivci:

1. Pavel Krpec, HZS Moravskoslezského kraje ÚO Ostrava
2. Milan Netrval, HZS Plzeňského kraje ÚO Domažlice
3. Petr Mařan, HZS Královéhradeckého kraje

Štafety

1. HZS Moravoslezského kraje ÚO Ostrava "A"
2. HZS Plzeňského kraje ÚO Domažlice
3. HZS Královéhradeckého kraje "A"

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky