Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrovolníci Mistrovství Evropy seniorů v lehké atletice se sejdou na žitavské radnici

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 06. 2012 15:43

Sdílet článek

 

Všichni pomocníci, kteří se vyjádřili, že chtějí pomáhat při Mistrovství Evropy, seniorů v lehké atletice, které se koná v Žitavě  16. – 26. srpna jsou zváni k první informativní schůzce.

Je možné zvolit ze dvou termínů: pondělí 18. června od 16:00 hod. nebo úterý 19.6.2012, od 18:00 hod. Obě schůzky se konají v Občanském sále radnice v Žitavě.

Organizátoři podají první informace ohledně konceptu zaangažování dobrovolníků. Zároveň budou ještě jednou do detailu projednány časové možnosti jednotlivých dobrovolníků, aby byly sladěny s požadavky mistrovství. Také zde bude prostor pro dotazy.

 

Pokud jste se ještě nepřihlásili jako dobrovolníci a chcete být informováni? Pak si jednoduše vyberte jeden z těchto dvou termínů. Organizátoři se na Vás těší.

 

Žitavská střední škola „An der Weinau“ bude využita jako oficiální akreditační kancelář pro Mistrovství Evropy v lehké atletice seniorů

 

Před závody se budou shromaždovat atleti, trenéři, zástupci médií a stejně tak i dobrovolníci  a rozhodčí, aby dostali akreditační průkaz. Teprve s touto čipovou kartou na jméno získají oprávnění vstupovat na stadion.

 

Akreditační kancelář bude obsazena od 13. 8.2012 – tedy již 3 dny před prvním závodem– až do 26.08.2012 osobami, které hovoří více jazyky.

 

Předchozí zprávy:

Maskot pro Mistrovství Evropy seniorů v lehké atletice 2012 v Trojzemí se jmenuje Jumpi

 

 Maskot 18. Mistrovství Evropy seniorů v lehké atletice  2012, které se uskuteční 16. – 25. srpna v Trojzemí (Žitava, Bogatynia a Hrádek n. N.) pod záštitou hejtmana LK Stanislava Eichlera (ČSSD), se jmenuje Jumpi. To je výsledek hledání jména, kterého se zúčastnilo 182 lidí z celé Evropy.

Jumpi dostal nejvíce hlasů a výrazně za sebou zanechal jiné návrhy jmen  – Hubsi, Neiße, Zittie, Quaki, Eva a Fokolino. Odsouhlasen byl komisí složenou ze zástupců organizátorů mistrovství, MDR Sachsen a Sparkassenversicherung Sachsen.

Návrhy jmen byly zveřejněny na webové stránce www.evacs2012.com, která jsou již nyní velmi dobře navštěvována přes 50.000 uživateli.

Šéfka organizační skupiny  Birgit Weberová, měla v pondělí tu čest oficiálně jméno oznámit.

 „Myslím si, že to jméno se velmi dobře hodí k našemu maskotkovi, neboť žáby jsou známí jako velcí „skokani“ a proslulí svou skokanskou silou a Jumpi znamená přeloženo do němčiny skok. Tak Jumpi perfektně odráží dynamiku tohoto Mistrovství Evropy,řekla Weberová

 

Autorkou jména a výherkyní VIP denní vstupenky na mistrovství je Sabine Grißmer z Baden-Würtenbergu, která se zřejmě zúčastní i některé lehkoatletické disciplíny. 

Od poloviny března bude maskot k zakoupení za 5 euro v pobočkách spořitelen Oberlausitz-Niederschesien, v informačním centru Zittau a v organizačním úřadě mistrovství v  Sachsenstrasse 14  v Zittau.

 

Trojzemí, strategické území na česko-německo-polské hranici, bude místem, kde se uskuteční mistrovství veteránů v lehké atletice.

Tato mimořádná přeshraniční sportovní událost se uskuteční od 16. do 25. srpna 2012.

„Smyslem tohoto sportovního počinu je zejména zviditelnění tématu, které se zabývá otázkou aktivního stárnutí. Dnešní doba převážně upřednostňuje kult mládí, se kterým jde ruku v ruce zacílení na výkonnost, vitalitu, sílu a bezmeznou přizpůsobivost. Organizátoři mistrovství Evropy v lehké atletice seniorů chtějí podpořit myšlenku, že aktivita není výsadou pouze náctiletých, ale že záleží na nás, jestli se přirozenému procesu stárnutí nečinně a pasivně oddáme, nebo budeme k životu přistupovat stále aktivně nehledě na věk,“ míní hejtman Stanislav Eichler.

Přihlášení se na 18. mistrovství Evropy veteránů v lehké atletice je možné nově také elektronicky na internetových stránkách www.evacs2012.com, a to nejpozději do 31. května 2012. Atleti mají možnost se nahlásit do více než 30 různých disciplín. V přihlášce je nutné uvést kromě údajů o sportovci také nejlepší dosažené časy ve zvolené disciplíně. Přihláška jednotlivých osob musí být potvrzena národním svazem, který je zařazen v Asociaci sdružující evropské atlety – veterány (EVAA). Atleti ze zemí, kde neexistuje takový národní svaz, potřebují potvrzení od Rady EVAA. Sportovci se také zavazují dodržovat dopingová nařízení.

„Organizace tohoto mistrovství není jednoduchou záležitostí, je potřeba doslova každé ruky. Dobrovolníci jsou tedy vítáni – ať už půjde o dítě, mladistvého, dospělého až do důchodového věku, ať už vlastníte řidičský průkaz, jste zruční nebo spíše jazykově nadaní. Všichni zájemci mohou pomoci zajistit, aby se mistrovství Evropy stalo jedním z nejvýraznějších sportovních událostí v kraji v roce 2012,“ doplňuje s tím, že podle předpokladů organizátora bude potřeba denně až 200 dobrovolníků.

Na internetových stránkách mistrovství www.evacs2012.com je k dispozici ke stažení formulář, kde lze až do 1. května 2012 konkrétně uvést zájem stát se dobrovolníkem a časové možnosti. Vedle zprávy o potvrzení, že přihláška dorazila, obdrží každý dobrovolník včas před soutěžemi sdělení, ve kterém budou uvedeny dny a popis činnosti během mistrovství Evropy. Jako malé poděkování dostanou všichni dobrovolníci za neplacenou činnost kromě denní stravy v místě konání mistrovství atraktivní tričko mistrovství Evropy v lehké atletice seniorů (EVACS 2012).

„Hrádek nad Nisou, Žitava a Bogatynia budou v srpnu tohoto roku centrem sportovního a kulturního života a troufám si tvrdit, že se tak dostanou ještě více do povědomí mnoha lidí z celé Evropy, a to právě díky pořádanému mistrovství,“  uzavírá Stanislav Eichler.

Zdroj: www.evacs.2012.com

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky