Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Domov a Centrum aktivity v Hodkovicích n. Mohelkou potřebují rekonstrukci

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 02. 2013 12:36

Sdílet článek

 

Domov a Centrum aktivity v Hodkovicích nad Mohelkou nutně potřebují rekonstrukcí, chybějí však finanční prostředky.

Jednali o tom radní pro sociální věci Petr Tulpa a ředitelka Domova a Centra Jana Lachmanová při návštěvě krajského radního v Hodkovicích n. M. v závěru minulého týdne.

V objektu mají podle nich vzniknout nové prostory pro zázemí klientů i zaměstnanců. 

Na jednání se také řešily možnosti chráněného bydlení, přičemž nový objekt by měl být postaven v areálu Domova podle všech norem Evropské unie o bezbariérovém přístupu.

„V rámci rekonstrukce bude mimo jiné vystavěn i výtah, neboť Domov není jako jedna z mála příspěvkových organizací Libereckého kraje bezbariérový. Také chybí dotažení rekonstrukce budovy o fasádu. Finance totiž nepočítaly s obnovou v takovém rozsahu. Samozřejmě, že se o vzniklém problému bude jednat, ale v tuto chvíli na to rozpočet roku 2013 není připraven,“ sdělil Petr Tulpa.

Pro budovu je nejpodstatnější rekonstrukce střechy, která v současné době není odizolována, tudíž tudy unikají energie a půda je v podstatě nevyužitelná, což se po rekonstrukci změní a vzniknou tu nové prostory k využití,“ doplnila Jana Lachmanová.

 Za účasti starosty města se hovořilo také o financování sociálních služeb v letošním roce a problém obce s přijímáním opatrovníků.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky