Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Domov důchodců v Jabloneckých Pasekách otevře novou kuchyň

11. 05. 2012

 

Slavnostní otevření kuchyně Domova Důchodců v Jabloneckých Pasekách, V. Nezvala 87/14, v Jablonci nad Nisou se uskuteční v pátek 18. května v 9 hodin. 

Pásku přestřihne krajský radní pro sociální věci pavel Petráček (ČSSD.

„Liberecký kraj investoval do rekonstrukce kuchyně a jídelny, včetně gastro zařízení, cca 8,5 miliónů korun. Zároveň s tím se kraji podařilo zadotovat odstranění havarijního stavu střechy za 4,3 miliónu,“ uvedl radní s tím, že v současné době se ještě připravuje zateplení přístavby jídelny za cca 450 tisíc Kč. 

Kapacita kuchyně je nyní maximálně 200 obědů.

„Původní kuchyň již neodpovídala současným hygienickým požadavkům, měla starou, takřka nefunkční kanalizaci a vzduchotechniku,“ uvedla ředitelka DD Jaroslava Fojtíková a připomněla, že ze strany hygieny hrozilo její uzavření.

Při rekonstrukci se podle ředitelka zjistilo, že stropy v kuchyni a jídelně byly napadeny dřevomorkou a obsahovali azbest.  DD Jablonecké Paseky získal  novou kuchyň, kde zůstalo jen pár částí původního zařízení jako jsou nerez pracovní stoly, regály, některé dřezy, dělička těsta a chladící zařízení  Z původní stavební části zůstaly pouze vnější obvodové zdi kuchyně. Stěny, příčky, podlahy okna, dveře, kanalizace. Ty jsou zcela nové

Při výměně oken a vnějších dveří se dbalo na obnovení původního členění (osazení původně zazděného okna a obloukových vstupních  dveří), čímž bylo dosaženo nového prosluněného vzhledu jídelny.

„Součástí jídelny je nové WC pro imobilní klienty. V původní jídelně jsme ho velice postrádali Vzniklo také nové zázemí pro personál kuchyně a nové varné plochy umožní vařit pro klienty pravidelně teplé večeře,“ uzavřela Jaroslav Fojtíková, která se spolu s personálem na otevření hodně těší.

oddělení tiskové a vnějších vztahů
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588