Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Domov důchodců ve Sloupu se otevřel i malým dětem

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 30. 08. 2016 13:45

Sdílet článek

Kolik dokážou shodit jednou ranou kuželek, jak se strefí míčkem do koše nebo kolik předmětů poznají jen po hmatu. To předvedlo poslední srpnový víkend, v Domově důchodců ve Sloupu v Čechách, na devět družstev z několika domovů pro seniory Libereckého kraje. Vedle seniorského sportovního klání nabídl ale 7. ročník Zahradní slavnosti návštěvníkům také kulturní program, zaměřený na všechny generace. Seniorům přijela fandit i náměstkyně hejtmana Lenka Kadlecová.

Slavnost se jako každý rok uskutečnila v zámeckém parku. Vstup byl pro všechny zdarma. Návštěvníkům zazpíval pěvecký sbor Matylda a Tylda, zahrál Ajeto Dixieland a ty nejmenší pobavila pohádka O nejasné princezně v podání Divadla Krabice. Horké odpoledne zpestřila svým šermířským vystoupením skupina Garde.

„Vedle našich domácích družstev se spolu v soutěži utkaly týmy domovů ze Zákup, Vratislavic nad Nisou, Doks, Kytlice, libereckého Františkova a Mimoně. První tři týmy si ze soutěže odvezly dorty. Tašku s drobnými dárky dostali ale jako odměnu za účast všichni,“ řekla ředitelka Domova důchodců Sloup v Čechách Dagmar Žaloudková. „Zahradní slavnost je mezigenerační akce, jejím smyslem je otevřít náš domov veřejnosti, aby se k nám přišli podívat i lidé z obce, včetně malých dětí. A aby se společně s našimi babičkami a dědečky pobavili,“ doplnila ředitelka.

Návštěvníky čekaly také ukázky výcviku psů, retro bicykly nebo jízdy na koních. Zájemci mohli vyzkoušet svou mušku při střelbě z malorážky, pro děti nechybělo v programu ani malování na obličej. V několika stáncích nabízeli prodejci své výrobky, krom jiného i ručně vyrobená mýdla. Podle pořadatelů přišlo na slavnost kolem dvou set návštěvníků.

„Zahradní slavnost je důkazem toho, že naši senioři nežijí v žádném uzavřeném světě, že nejsou nijak izolováni, že patří do každodenního života obce. Akce propojuje klienty domova s lidmi z okolí, kteří se podívají dovnitř a společně s našimi seniory stráví příjemné odpoledne. To je asi největší přínos Zahradní slavnosti,“ uvedla Lenka Kadlecová.

Jak doplnila ředitelka Dagmar Žaloudková, akci každý rok pomáhá obec Sloup v Čechách, a to především zapůjčením zázemí pro návštěvníky, lavic a stanů. Slavnost má také několik sponzorů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky