Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Domov Raspenava – místo plánované rekonstrukce nový objekt

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 04. 2016 17:12

Sdílet článek

Nové, moderní a bezbariérové budovy, která bude odpovídat požadavkům na současné trendy v poskytování služeb uživatelům s mentálním a kombinovaným postižením, se dočká Domov Raspenava.

„Původně jsme chtěli rekonstruovat stávající objekt, ovšem zjistilo se, že konstrukce krovu je silně napadena biotickými škůdci, především dřevokazným hmyzem, a to, bohužel, do velké hloubky. Kromě toho provedená sonda objevila fakt, že šikmé části mansard nejsou vůbec zatepleny,“ vysvětluje Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro sociální věci.

Právě z těchto důvodů se v současné době jako optimální řešení jeví výstavba nového objektu, přičemž Zastupitelstvo města Raspenava již v minulosti schválilo záměr Domova Raspenava postavit na části jednoho z pozemků stavby pro bydlení klientů a v případě realizace staveb i jeho převod za symbolickou cenu do vlastnictví organizace.

„Nyní přijde na řadu zpracování odborných posudků a projektové dokumentace, což budeme hradit z prostředků určených na tuto akci, které se nevyčerpaly v loňském roce. Dochází tak k jejich převodu do letošního rozpočtu v částce osmi milionů korun,“ dodává náměstkyně. Změnu rozpočtu již schválilo krajské zastupitelstvo. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky