Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravní policisté řídili křižovatku „ručně“ a řidiči tápali

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7951|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V rámci Týdne bezpečnosti v LK uspořádal Liberecký kraj minulý týden také soutěž dopravních policistů LK a UK v řízení dopravy na křižovatkách. Bylo vidět, že řidiči mnohdy policisty ve středu křižovatky už dlouho neviděli.

Jakmile se totiž vypnuly semafory, řidičům vklouzl do rukou a hlav zmatek a bylo znát, že pokyny

policistů nechápou a jedou jen podle intuice a svého uvážení.

"Ukázalo se, že v Liberci nejsou motoristé na ruční řízení dopravy příliš zvyklí,“ komentoval soutěž náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp, který předal na nám. E. Beneše ceny vítězům.

První byl pprap. Václav Farkaš z Ústí n. L, druhý nstržm. Milan Novák ze Semil, třetí pprap. Václav Langr, čtvrtý pprap. Ondřej Zábrana, oba z České Lípy, a na 5. místě skončila první žena pprap. Jana Košťáková z Jablonce n. N.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky