Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Dopravu na Liberecku a Frýdlantsku od nového roku zajistí společnost ČSAD Liberec

30. 12. 2017

Dnešní podvečerní mimořádná Rada Libereckého kraje rozhodla o výběru autobusového dopravce, který zajistí dopravní obslužnost v regionu v tzv. oblasti Sever. Rada se řídila zákonem č. 194/2010 Sb. o veřejných službách v přepravě cestujících a o změně dalších zákonů. Od 1. ledna 2018 budou na krajských linkách Liberecka a Frýdlantska jezdit autobusy společnosti ČSAD Liberec.

„Po důkladném posouzení ekonomické výhodnosti jsme k zajištění dopravní obslužnosti v této mimořádné situaci vybrali akciovou společnost ČSAD Liberec. Rada kraje řešila nejen základní dopravní obslužnost, kterou nám ukládá zákon, ale také finanční náklady, které bude kraj ze svého rozpočtu v roce 2018 hradit. Nabídnutá cena za kilometr je lepší než všechny předchozí nabídky v jednacích řízeních bez uveřejnění v oblasti Sever v letošním roce,“ vysvětlil postup kraje hejtman Martin Půta.

Dlouhodobým cílem Libereckého kraje je i nadále vlastní autobusový dopravce, ve kterém by měl kraj částku 300 milionů korun, kterou každoročně autobusovou dopravu v kraji financuje pod svoji 100% kontrolou.

Mgr. Andrea Fulková
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549