Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Dožínky se vydařily

09. 09. 2004
[id:2175|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Již třetí Krajské dožínky proběhly v sobotu 4. září v libereckých Lidových sadech. Mimo vlastní dožínkové slavnosti byly připraveny např. Staročeský dožínkový jarmark a výstavy hospodářských zvířat, zemědělské techniky a jiřinek. Při oslavách byly poprvé v rámci soutěže „Výrobek roku Libereckého kraje z odvětví zemědělství - potravinářství“ oceněny nejlepší produkty zemědělců a potravinářů z Libereckého kraje.

Zemědělské aktivity byly doplněny pestrým doprovodným programem. Učni z odborných učilišť představili své dovednosti při práci s motorovou pilou a připravili pro návštěvníky několik soutěží. Milovníci šachu změřili své síly na turnaji, pro nejmenší byl připraven dětský koutek, po celou sobotu byla zajištěna hudební produkce.  
„Cílem dožínkových oslav, které připravil resort životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje ve spolupráci s Regionální agrární radou Libereckého kraje, Okresní agrární komorou Jablonec nad Nisou a Liberec, s Kulturními službami Liberec s.r.o. a řadou dalších organizací, bylo představit široké veřejnosti výsledky práce zemědělců, potravinářů a lesáků a ukázat, že české zemědělství a potravinářství poskytuje nejen kvalitní ale i ekologické potraviny,“ řekl radní za životní prostředí a zemědělství Libereckého kraje Radim Zika, který společně s hejtmanem Libereckého kraje RNDr. Pavlem Pavlíkem převzal nad konáním oslav záštitu.

Za krásného počasí si na Dožínky našlo cestu více než 10.000 návštěvníků.

Futerová Linda
linda.futerova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 724 030 320