Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dva noví řemeslníci získali certifikát ke značce

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 07. 01. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Z rukou místostarostky Turnova a předsedkyně Sdružení Český ráj Jany Svobodové převzali na turnovských Vánočních trzích certifikát ke značce Regionální produkt Český ráj dva noví výrobci.

Logo regionální produkt Český ráj může nyní využívat Martina Papežíková, která vyrábí džemy, bylinné sirupy, houbové směsi, pasty (pesta) a přepuštěné máslo neboli šmolc pod značkou „dobroTy z Ráje“.

Druhým certifikovaným výrobcem je Petr Klíma z Huntířova, který se zabývá prací se dřevem a kovařinou při maximálním využití ručních postupů a starých technologií. Pod jeho rukama tak vznikají štípaný modřínový šindel, repliky historických luků a šípů či řezbářské nože s ručně kovanými čepelemi a dřevěnými střenkami s vlastními nýty.

Podrobné informace o nových i stávajících nositelích značky přináší webové stránky www.regionalniprodukt.cz a facebookový profil www.facebook.com/rpceskyraj/.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky