Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dva školní soutěžní týmy z kraje společně vybojovaly druhou příčku v celorepublikové soutěži

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 04. 2021 10:49
  • Školství

Sdílet článek

Spolek DEX Innovation Centre zorganizoval pro studenty středních škol projekt Innoschool financovaný z Evropské unie. Soutěžní týmy měly za úkol vytvořit vlastní nápad pomocí seriózní hry, jak prospět sociální oblasti. Program trval téměř půl roku a dne 25. 3. 2021 jej završila finální on-line prezentace šesti vybraných škol z celé České republiky.

Krédo DEX Innovation Centre je „Zlepšujeme společnost pomocí digitálních inovací a výzkumu“. Proto zorganizovala soutěž pro studenty středních škol, kteří se měli zamyslet, jaké je možné vnést nové prvky, které by mohly přispět k vylepšení stávající situace v sociální oblasti. Tento vysoce inovativní vzdělávací projekt měl podnítit podnikavost mládeže a snahu o zapojování se do veřejného života.

První místo patřilo týmu Business Crew, který se zamyslel, jak pomoci lepšímu začleňování dětí z dětských domovů do společnosti. Druhé místo obsadily společně Gymnázium a SPgŠ Jeronýmova. Zaměřily se na nahrávání audioknih, které budou namlouvat dobrovolníci důchodci, a na veřejné čtení pro děti v knihovnách, mateřských školách a dětských domovech.

„Tento úspěch ukazuje, že podnikavost a kreativita našich žáků je na velmi dobré úrovni a schopná konkurence v celorepublikovém měřítku,“ pochválil výkony libereckých týmů Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

„Týmům gratuluji a děkuji celému SVS třetího ročníku za zapojení a dotažení tohoto projektu ve ztíženém on-line prostředí do konce. Měl jsem velkou radost ze zapálení a kvality jak nápadů, tak provedení a těším se, že tyto nápady nezapadnou,“ řekl ředitel Gymnázia a SPgŠ Jeronýmova Mgr. Jaroslav Šťastný.

Foto: ilustrační 

logo NAKAP

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky