Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dvorem Králové proudila data v rámci Týdne pro digitální Česko. Příští setkání hostí Liberecký kraj

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 29. 11. 2023 14:27
  • Rozvoj

Sdílet článek

Týden pro Digitální Česko propojil ve Dvoře Králové nad Labem tvůrce datových portálů a skladů. Zástupci krajů a města Brna představili svá řešení a sdíleli zkušenosti s jejich tvorbou a využíváním. Setkání přineslo mnohé podněty na vylepšení, přičemž jedno je jisté: budoucnost je digitální.

Úvodem prvního dne jednání představila novinky pro příští rok Digitální a informační agentura. Zaměřila se na strategii v oblasti dat a zákon o správě dat. Následovala představení jednotlivých datových portálů a skladů krajů a města Brna. Každá prezentace byla doplněná diskuzí a podněty, které si odnesli i zástupci Informačního a datového portálu Libereckého kraje.

„Zpětná vazba od kolegů z ostatní portálů a Digitální a informační agentury je velmi cenná a věřím, že přispěje k dalšímu vylepšení našeho portálu,“ uvedl Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů územního plánování a rozvoje venkova.

Druhý den zahájila opět Digitální a informační agentura a představila příležitosti a výzvy, které na kraje čekají v oblasti otevřených dat a práce s daty obecně. Odborné bloky měli i zástupci Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové, Kraje Vysočina a další. Po skončení oficiálního programu probíhala ještě další jednání a sdílení příkladů dobré praxe. Datový portál Libereckého kraje zaujal další kraje především řešením vyhledávání na portálu a aktivitou pro pedagogy „Pozvěte data do hodin“.

Potřeba dalšího setkání rezonovala mezi všemi účastníky, a proto se rozhodli, že příští setkání se uskuteční za rok v Libereckém kraji. „Je nám ctí, že můžeme převzít štafetu po Královéhradeckém kraji a uspořádat další ročník setkání, které je přínosné nejen pro rozvoj Libereckého kraje, ale přináší cenné informace a podněty napříč republikou,“ shrnul Jiří Ulvr.

smart akcelerátor arr

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky